- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hoće li Popovič da „ukrade“ Nikolu Jokiću?

© Sputnik / Lola ĐorđevićNikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
U noći između četvrtka i petka biće održan NBA draft, a postavlja se pitanje koga će Denver Nagetsi izabrati, posebno imajući u vidu da su Nikoli Jokiću potrebna pojačanja kako bi probao da učini nešto više naredne sezone. Takođe, videćemo u kojoj će Nikola Jović franšizi završiti, a jedna od mogućih destinacija je i San Antonio.
Nagetsi će na draftu birati dvojicu pikova prve runde - sa 21. i 30. mesta. Od samog starta su računali na 21. poziciju, a 30. su dobili posle trejda Džamajkla Grina u Oklahomu.
Već smo pisali o tome ko bi mogao sve da bude na meti Denvera, ranije je trening sa Nagetsima odradio Nikola Jović, a u poslednjoj turi se nije našao mladi srpski košarkaš, već šestorica drugih momaka.
U pitanju su Maržon Bošam (bek šuter/trojka), Majkl Foster Žunior (krilni centar), Džavon Frimen Liberti (bek šuter), Džastin Luis (krilni košarkaš), Žaizek Loti (bek) i Trevion Vilijams (centar).
Upravo je Vilijams ostavio dobar utisak na treninzima, isto važi i za našeg Jovića, a a sam Vilijams, košarkaš sa koledža Pardju, nije krio da se mnogo ugleda na Jokića, posebno zato što i sam nastupa na centarskim pozicijama.
I to nije krio u razgovoru za američkim medijima.
Jokić mi je uzor. On ne ubrzava već igra u svom ritmu. Tako i ja želim da igram, da znam da odaberem dobar potez, da dodelim dobro dodavanje", rekao je Vilijams.

Gde će završiti Nikola Jović?

Pored toga što će zaljubljenici u košarku pratiti koga će izabrati Denver, pratiće i gde će Nikola Jović nastaviti karijeru.
Mnogi su Denverov trejd i preuzimanje 30. pika iskoristili da nagoveste da bi Nikola Jović mogao da se pridruži Nikoli Jokiću u Denveru, mada bi Jović mogao da bude izabran sa 20. pozicije, a neka predviđanja ga šalju u San Antonio Grega Popoviča.
Videćemo da li će se to ispuniti i pokazati kao tačno. Spominjala se i Minesota sa 19. pozicije, tako da su mnoge opcije otvorene.
Važno je reći da je Jović dobio i prihvatio pozivnicu da bude u „zelenoj sobi" NBA drafta zajedno sa porodicom, što znači da bi mogao da bude izabran sa visoke pozicije. Takvu čast obično dobije oko 20 igrača na draftu.

Favoriti NBA drafta

Prema dostupnim prognozama NBA drafta, favorit da bude prvi pik je Džabari Smit koji će tako verovatno NBA karijeru započeti u Orlandu. Ima 19 godina, dolazi sa koledža Oborn, igra na poziciji krilnog centra i odlikuje ga odličan, vrhunski šut.
Takođe, ističe se njegova raznolikost u igri, kao i dobra odbrana, tako da mu se predviđa dobra karijera u NBA ligi.
Na drugoj poziciji drafta najverovatnije će biti izabran Čet Holmgren i to od strane Oklahome. Radi se o centru koji dolazi sa Univerziteta Gonzaga.
Kao treći favorit pika važi Paolo Bančero, momak koji nastupa na centarski pozicijama, dolazi sa Djuka i verovatno će biti izabran u redove Hjustona kome je potrebno pojačanje na centru.
Videćemo da li će se draft odraziti na to da li će Boban Marjanović ostati u redovima Roketsa ili neće.
Endru Vigins - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
SPORT
Dobri dečko Vigins – šampion koji duguje Bjelici i „K-pop“ zvezdi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala