- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dobri dečko Vigins – šampion koji duguje Bjelici i „K-pop“ zvezdi

© ELSAEndru Vigins
Endru Vigins - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Golden Stejt Voriorsi osvojili su NBA titulu pobedom nad Bostonom u kojoj se posebno pokazao Endru Vigins. Ovaj Kanađanin bio je prvi pik na draftu 2014. godine, često nije igrao u skladu sa tim, trpeo je različite pritiske, mnogi kažu i da je „previše fin“, ali je ovog leta postao šampion. I to niko ne može da mu oduzme.
Možda do ovoga ne bi došlo da se Vigins nije vakcinisao, a vakcinisao se posle mnogo nagovaranja u kom je učestvovao i srpski košarkaš Nemanja Bjelica. Vigins nije želeo da primi vakcinu iz religioznih razloga, ali ga je Bjelica savetovao da to uradi.
Da nije – ne bi mogao da igra i dođe do ovako velikog uspeha. Na kraju se ipak odlučuo za vakcinu.
Inače, radi se o igraču koji je prošao drvlje i kamenje do zvanja šampiona.
Vigins bio je izabran za prvog pika na draftu 2014. godine od strane Klivlenda, koji je potom trejdovao prava Minesoti. Odatle je stigao u redove Voriorsa 2020. godine i uspeo je da razuveri sve one koji nisu verovali u njega - tako što je postao šampion NBA lige.
Mora se reći da Vigins nije tikva bez korena. Naime, njegov otac Mičel igrao je za Hjuston Roketse u NBA finalu 1986. godine i - poražen je. Ali, Vigins je sada uspeo da slavi.
Dugo se govorilo da je Vigins previše fin da bi na leđima izdržao pritisak zvanja prvog pika na draftu, te da ne pruža dovoljno dobre partije kakve su se očekivale. Bilo je mnogo optužbi na njegov račun.
Ali, u finalnoj seriji protiv Bostona pokazao je od čega je sazdan.
Pojavila se vatra u mojim očima. Želeo sam da dokažem svima da nisu u pravu. Sada sam šampion sveta! I pored toga će ljudi svašta pričati. Ali, moraće svakako i da kažu da sam šampion sveta“, rekao je Vigins posle trijumfa nad Bostonom.
Partijama u finalnoj seriji privukao je pažnju mnogih zaljubljenika u NBA košarku, javile su se i bivše legende, među njima i Vins Karter.
Vau! Viginse, kako si samo odigrao! Poštovanje brate i čestitam ti. Ti si šampion“, napisao je čuveni leteći Karter.
Vigins je Golden Stejt nosio na leđima u petoj utakmici finala kada je Stef Kari ukočio, ali je bivši prvi pik proradio. Završio je meč sa 26 poena, 13 skokova, dve asistencije, jednom glokadom i dve ukradene lopte. Mnogi smatraju da je to bio prelomni učinak nekog od igrača u celoj seriji. Baš kada je Voriorsima najviše zatrebalo, za prednost od 3:2 u seriji.
Koliko Vigins znači ekipi pokazala je i jedna od reakcija njegovog saigrača Andrea Igudale.

Kako je K-pop zvezda pomogla Viginsu da ode na Ol star

Zanimljiva je priča kako je Vigins zadobio zvanje startera na Ol staru. Naime, pomogao mu je pevač „BamBam", koji je postao globalni ambasador Voriorsa.
Radi se o K-pop zvezdi koja ima 15 miliona Instagram fanova, kao i skoro 10 miliona fanova na Tviteru. Pozvao je svoje pratioce da glasaju za Viginsa i pomognu mu da dođe do Ol stara.
Istina, Viginsu je u pohodu na mesto na Ol staru pomogla i činjenica da su probleme sa povredama Kavaja Lenarda, Entonija Dejvisa i Pola Džordža.
Britni Grajner - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Peskov o uhapšenoj Amerikanki: „Nije ni zarobljenik, niti talac – prekršila je zakon“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala