- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski teniser upucan u Americi, upućen apel za pomoć

© Sputnik / Lola ĐorđevićTeniski reket i loptica
Teniski reket i loptica - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Srpski teniser Luka Stojanović (21) upucan je 13. maja ove godine u Americi, i od tada vodi veliku životnu bitku. Mnogi prijatelji, teniseri i teniserke, angažovali su se da mu pomognu, a među njima je i ime Novaka Đokovića.
Incident u kojem je Luka upucan dogodio se pre nešto više od mesec dana kada ga je napadač (mladić) upucao u kuk nakon što je sedeo u automobilu srpskog tenisera, verovatno pokušavajući da ga ukrade.
Zahvaljujući velikom broju operacija i transfuzija krvi, Stojanović je uspeo da preživi, ali mu je preostalo da plati ne tako male troškove lečenja.

„Oporavak će trajati dugo, ali teče dobro za sada. Nažalost, serija operacija me je koštala 310.000 dolara što pokriva negde 80 odsto zdravstvenog osiguranja. Meni preostaje da sakupim preostalih 20 odsto. Nije mi prijatno što to moram da radim, ali mnogi su pitali kako mogu da pomognu. Nažalost, trenutno je jedini način da pomognete da mi donirate novac“, objavio je Luka na Instagramu.

Na stranici za prikupljanje sredstava "gofundme" može se donirati za pomoć Stojanoviću, a na svom Instagram profilu apel je objavila i Olga Danilović, koja je pozvala svoje pratioce da doniraju.
Na listi donatora može se videti i ime Novaka Đokovića. Da li je to sigurno bio treći teniser planete nije stopostotno sigurno, ali stoji da je u njegovo ime donirano 5.000 dolara.
Inače, povređeni Stojanović je rodom iz Paraćina, a pored roditelja, oca Vladimira i majke Marije, ima i mlađu sestru Taru.
Stojanović je 2020. bio rangiran kao treći u Nacionalnoj seniorskoj grupi u SAD, dok je među juniorima bio 836. na listi. Bio je i šampion u dublu do 18 godina 2018. kao i peti teniser u SAD u tom uzrastu.
Apostolos Cicipas (dole levo), otac grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Sistem je doneo nova pravila – najviše im se raduje Cicipasov tata
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
SPORT
Đere je briljirao, ali – Kirjos je opet bio Kirjos /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala