Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kurti se obratio na srpskom, Fon Kramonova odgovorila: „Odlično se razumemo“ /video/

© AP Photo / Michael SohnAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti obratio se na srpskom jeziku manjinskim zajednicama na Kosovu. Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon pozdravila je obraćanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija na srpskom jeziku i poručila mu na srpskom „odlično se razumemo“.
Kurti je govorio o ekonomskim rezultatima svoje vlade i pozivajući preduzeća u vlasništvu pripadnika manjinskih zajednica da mu predoče kakvu bi podršku voleli da imaju „od svoje Vlade“.
„Želimo da osiguramo da sve zajednice na Kosovu imaju korist od novog pristupa privredi sa novom energijom. Stoga pozivamo sva preduzeća u vlasništvu pripadnika manjinskih zajednica da se odazovu ovom pozivu i pruže nam mogućnost da čujemo od njih kakvu podršku bi voleli da prime od svoje Vlade“, naveo je Kurti.
Kosovo, kako je rekao ima potencijal da postane mesto svestranog razvoja.
„Otvoren sam za vaše predloge, pišite mi, želim Vam sve najbolje“, poručio je Kurti.
Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon pozdravila je obraćanje kosovskog premijera Aljbina Kurtija na srpskom jeziku i poručila mu na srpskom „odlično se razumemo“.
Ona je na Tviteru napisala da je dobro što se Kurti Srbima sa Kosova obratio na srpskom jeziku jer to povećava međusobno poverenje i unapređuje međuetničke odnose.
„Odlično se razumemo! Divno je što se kosovski premijer Aljbin Kurti obratio kosovskim Srbima na srpskom jeziku. To je dobrodošao i potreban korak ka povećanju međusobnog poverenja i unapređenja među-etničkih odnosa na Kosovu, jer nije uvek lako da se premosti taj jaz“, napisala je fon Kramonova.
 Edija Rame gestikulira rukama - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SRBIJA
„Više sam od prosrbina“: Neočekivana izjava Edija Rame u Prištini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala