Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Više sam od prosrbina“: Neočekivana izjava Edija Rame u Prištini

© Sputnik / Lola Đorđević Edija Rame gestikulira rukama
 Edija Rame gestikulira rukama - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama rekao je, povodom medijskih napisa koji su se pojavili nakon objave zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija u kojoj ga je označio kao „prosrpskog političara“, da je „mnogo više od toga“.
„Što se tiče mog prosrpstva, ja sam više od toga. Ja sam Vučićev brat, ali moj stav je da nam radikalizovana Srbija nije potrebna, posebno u današnjem kontekstu. A ako vidite količinu smeha i samoironije kada smo (Aljbin) Kurti i ja zajedno reći ćete, ne on nije Vučićev već Aljbinov brat. Dozvolite da budem brat i jednima i drugima“, rekao je Rama, prenosi Albanija post.
Rama je poručio da sve stranke na Kosovu i Metohiji treba da pojačaju napore da se ovaj deo Evrope integriše, budući da je najzaostaliji.
„Konačno rešenje je priznanje Kosova od strane Srbije i pravičan mir koji pripada kosovskim Albancima“, poručio je Rama, prenosi Kosovo onlajn.
Rama boravi u Prištini gde se održava osmi sastanak vlada Albanije i privremenih kosovskih institucija, tokom kog je potpisano 19 sporazuma.
Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
SRBIJA
Iznenađujuća poruka Rame u korist Srbije
Edi Rama i Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Kurti otkrio zajednički cilj tzv. Kosova i Albanije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala