- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kalinjingradska oblast testira rad elektroenergetskog sistema u izolovanom režimu

© Sputnik / Mihail GolenkovKalinjingrad
Kalinjingrad - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2022
Pratite nas
Elektroenergetski sistem Kalinjingradske oblasti 25. juna biće preveden u izolovani režim zbog provere rada, saopštila je pres-služba vlade regiona.
„Pre početka testiranja obavljeno je mnogo pripremnih radova. Održane su obuke za reagovanje u vanrednim situacijama za zaposlene u objektima energetskog sistema Kalinjingradske oblasti, Baltičke regionalne dispečerske uprave, kao i telekomunikacionih operatera i subjekata elektroprivrede kako bi se razradila međusobna saradnja. Proveren je rad rezervnih izvora snabdevanja strujom“, saopštila je pres-služba.
Upozorili su da su tokom testiranja sistema mogući kratkotrajni nestanci struje.
Sistem će se testirati od 09.00 do 18.00 časova po lokalnom vremenu. U procesu će učestvovati kompanije „Inter RAO — Elektrogeneracija“, „Rosseti Jantar“, lokalne vlasti, jedinica Ministarstva za vanredne situacije Rusije, teritorijalne mrežne kompanije i telekomunikacioni operateri.
Predsednik Litvanije, koja graniči sa Kalinjingradskom oblašću, ranije je rekao da je njegova zemlja spremna za to da je Rusija isključi iz energetskog prstena Belorusija – Rusija – Estonija – Letonija – Litvanija (BREL) kao odgovor na zabranu tranzita određene vrste robe u ruski region. Gubernator Kalinjingradske oblasti Anton Alihanov podsetio je da Vilnjus već pola godine ne kupuje struju od Rusije.
Litvanija je blokirala železnički prevoz pojedinih vrsta ruske robe u region Kalinjingrada. Vlasti u Viljnusu tvrde da se radi o robi koja podleže sankcijama EU u vezi sa krizom u Ukrajini, pa zbog toga ne može da prolazi kroz teritoriju EU, čak i kada ide iz jednog dela Rusije u drugi.
Kalinjingrad - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
RUSIJA
Blokada Kalinjingrada: Pet važnih činjenica
Kalinjingrad - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
RUSIJA
Blokada Kalinjingrada nova provokacija sa Zapada – kako će odgovoriti Rusija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala