- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Mediji: Evropska unija razmatra uvođenje sankcija protiv ruskog zlata

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Uđi u bazu fotografijaZlatne poluge, Rusija
Zlatne poluge, Rusija - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
Pratite nas
Rusko zlato moglo bi da se nađe na udaru evropskih sankcija u okviru sledećeg paketa ograničenja Evropske unije, prenosi Rojters, pozivajući se na nacrt predloga koji je pripremljen za samit zemalja EU.
Kako je precizirano, očekuje se da će se rad na sankcijama nastaviti već ove sedmice u okviru samita lidera država EU koji će se održati 23. i 24. juna u Madridu.
„Prema rečima zvaničnika, iako se u ovom momentu ne priprema novi paket, radi se na definisanju sektora koji mogu biti pogođeni. Zlato je jedno od mogućih sledećih ciljeva (sankcija)“, navodi se u članku.
Prema pisanju agencije, novi dokument ne govori direktno o sedmom paketu sankcija i predstavlja kompromis različitih stavova članica EU sa kojim će se složiti i zemlje koje predlažu da se odmah uvedu nove sankcije i zemlje koje predlažu da se usredsrede na primenu postojećih mera.
Zlato je jedno od ključnih sredstava Centralne banke. Nakon početka specijalne vojne operacije oko 300 milijardi dolara zlatnih i deviznih sredstava Centralne banke je zamrznuto u skladu sa zapadnim sankcijama. Oko polovina rezervi Centralne banke je u zlatu.
Zemlje EU su od početka ruske specijalne vojne operacije uvele šest paketa sankcija protiv Rusije.
Zlatne poluge - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Centralna Banka: Rusija ima dovoljno rezervi u zlatu i juanima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala