- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

London uputio Rusiji arogantnu notu zbog britanskih plaćenika koji su osuđeni na smrt u DNR

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaSuđenje stranim plaćenicima u DNR
Suđenje stranim plaćenicima u DNR - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
Pratite nas
Velika Britanija se obratila Rusiji zbog britanskih plaćenika koji su u DNR osuđeni na smrtnu kaznu, saopštio je ambasador Rusije u Londonu Andrej Kelin.

„Što se tiče te dvojice momaka, plaćenika koji su u sastavu ukrajinske vojske ratovali protiv Donjecka, mogu da kažem da su nam se Britanci obratili, poslali su notu, ali notu koja je sastavljena od izuzetno arogantnih, poučnih izraza, tako da ne izaziva u nama želju da sarađujemo po tim pitanjima. Tu nema poziva na dijalog, nego arogantan poziv u duhu da smo mi dužni da poštujemo njihova prava. Tamo je mnogo toga napisano šta smo mi dužni da uradimo. Nisam video nikakve znakove dijaloga “, rekao je ambasador za televiziju „Rusija 24“.

On je istakao da Moskva savetuje Londonu da se po pitanju britanskih plaćenika obrati DNR, gde su i osuđeni na smrtnu kaznu.
Britanci Šon Piner, Ejden Aslin i Marokanac Saadun Brahim priznali su optužnicu koja ih tereti za dejstva čiji je cilj bio nasilno preuzimanje vlasti. Prema odgovarajućem članu Krivičnog zakonika DNR, za ovo delo predviđena je smrtna kazna. Aslin je takođe priznao da je kriv po članu Obučavanje u cilju vršenja terorističke aktivnosti“. Istraga je utvrdila da su strani plaćenici uz naknadu učestvovali u oružanoj agresiji Ukrajine usmerenoj na nasilno preuzimanje vlasti u DNR.
Ministar spoljnih poslova Rusije Segej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
RUSIJA
Lavrov: Presuda stranim plaćenicima doneta u skladu sa zakonima DNR
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala