Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Izabrali ulicu umesto pregovora“: Ana Brnabić o protestu dela radnika „Fijata“

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredstavnici radnika Fijata
Predstavnici radnika Fijata - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2022
Pratite nas
Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da su radnici „Fijata“ u Kragujevcu, umesto da nastave pregovore sa vladom, odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste i poručila im da uvek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.
„Ja sam tu, znaju gde sam, tu sam za njih, dan, noć, vikend, kako god... Ne vidim šta traže na ulici umesto u vladi“, rekla je Brnabićeva.
Brnabićeva je navela da radnici „Fijata“ nisu sačekali da se završi proces prijave za rad u inostranstvu.
„Želimo da radnici budu zadovoljni, da obezbedimo te porodice, ali oni su pre nego što je završen proces prijave, izašli i rekli da su pregovori sa vladom gotovi. Ne mogu nikog da nateram da razgovara i pregovara“, navela je Brnabićeva.
Na pitanje novinara na otvaranju Implantološkog centra Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu šta radnici mogu da očekuju kada je reč o otpremninama, ona je odgovorila da je to stvar međusobnog razgovora, a ne razgovora preko medija.
„Žele da idu na ulicu pre nego što hoće da dođu u vladu da razgovaramo. Bukvalno su napustili pregovore koji su bili u toku“, istakla je Brnabićeva, preneo je Tanjug.
Podsetimo, deo nezadovoljnih radnika „Fijata“ održao je u ponedeljak dvosatni protest blokirajući magistralni put Kragujevac-Kraljevo. Protest je usledio nakon što je istekao rok za prijavljivanje radnika za rad u Slovačkoj.
SRBIJA
Ana Brnabić: Radnici „Fijata“ protestom prekršili dogovor
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala