Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić: Radnici „Fijata“ protestom prekršili dogovor

Pratite nas
Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je da pregovori sa predstavnicima sindikata i zaposlenih u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu nisu propali, ali i dodala da su oni koji su pozvali na protest ponovo prekršili dogovoreno.
Odgovarajući na pitanja novinara posle učešća na Prespa forumu u Ohridu, Brnabićeva je ponovila da pregovori nisu prekinuti.

„Vlada je ispunila sve što je rekla. Nažalost, oni koji su danas pozvali na protest ponovo su prekršili dogovor“, navela je Brnabićeva.

Ona je dodala da je dogovor sa predstavnicima sindikata i zaposlenih u Fijatu jasan i da je o tome pričala na pres konferenciji posle sastanka u Kragujevcu, kao i da su to ponovili i predstavnici sindikata i predstavnici radnika.
© Tanjug / NEBOJSA RAUSProtest dela radnika „Fijata“ u Kragujevcu
Protest dela radnika „Fijata“ u Kragujevcu - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Protest dela radnika „Fijata“ u Kragujevcu
„A to je da mi nećemo izlaziti sa konačnim stavom o otpremnini ili o tome šta će biti ponuđeno onim radnicima koji ostanu bez posla jer su tehnološki višak ili zato što ne žele da idu u inostranstvo na 18 ili 24 meseca pod ponuđenim uslovima. Dakle da ćemo izaći tek kada se završi proces prijave radnika za inostranstvo“, rekla je Brnabićeva.
Kako je napomenula, taj proces se završava 20. juna.
Brnabićeva je istakla da stoji pri onome što je govorila u Kragujevcu i što je dogovoreno, dodajući da će ranjive kategorije biti zaštićene — trudnice, majke za decom do pet godina, invalidi, porodice koje su u procesu vantelesne oplodnje.
„Sve ranjive kategorije biće zaštićene tako da ne vidim čemu ovaj protest danas, ali dobro, mogu da razumem da se ljudi brinu za svoju budućnost“, kazala je Brnabićeva, preneo je Tanjug.
Fijat Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SRBIJA
Protest dela radnika „Fijata“ u Kragujevcu
Predstavnici radnika Fijata - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
EKONOMIJA
Za odlazak na rad u inostranstvo prijavilo se 137 Fijatovih radnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala