- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijan sprema osvetu: „Krajnje je vreme da pobedim Novaka“

© AP Photo / Alberto PezzaliItalijanski teniser Mateo Beretini
Italijanski teniser Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Pratite nas
Mateo Beretini, italijanski teniser, jedan je od glavnih konkurenata Novaka Đikovića na predstojećem Vimbldonu. Italijan je stekao samopoudanje posle dve vezane titule na travi, a pred Vimbldon veruje da može da se „osveti“ Novaku Đokoviću za poraz od prethodne godine u finalu.
Mateo Beretini odigrao je četiri meča protiv Novaka Đokovića, ali nijednom nije uspeo da ga pobedi.
Najveće šanse za takav podvig ima na travi jer je to podloga na kojoj igra maestralno i na kojoj od 2019. godine ima samo četiri poraza uz 58 pobeda.
Statistika i trofeji u Štutgartu i Kvinsu doneli su Beretiniju samopoudanje i veru da ove godine na Vimbldonu može da napiše istoriju i pobedi Novaka Đokovića ukoliko dođe do njihovog duela.
„Svaki put da igram protiv njega, napredujem, čak i ako izgubim meč. Dakle, mislim da je krajnje vreme da pobedim Novaka. Prošle godine sam igrao svoje prvog Grend slem finale, njemu je to bilo 30. ja mislim. Mislim da nisam tako daleko, ali očigledno je i da nije lako“, istakao je Italijan.
Beretini dobro pamti poraze od Novaka pogotovo one sa Grend slemova jer je pored Vimbldpona od sprkog asa gubio i na Rolan Garosu, kao i na US openu.
„Seli smo i gledali mečeve da vidimo šta smo uradili dobro, a šta loše. Pobediti ga na Grend slemu jedna je od najtežih stvari koje možete da uradite“, zaključio je Beretini.
Italijan je igrač kojem je pored Đokovića naneta velika nepravda jer će mu se obrisati 1.200 bodova koje je zaradio prošle godine u finalu Vimbldona.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SPORT
Pokrenuta peticija da Novak ode na US open – svet želi da gleda Srbina, broj potpisa samo raste
Nikolaj Davidenko - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SPORT
„Obično Srbi i Rusi imaju isti mentalitet – čini mi se da je Novak ponekad Nemac, Italijan...“
Australijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SPORT
Najveća misterija svetskog tenisa – čak i za Đokovića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala