- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najveća misterija svetskog tenisa – čak i za Đokovića /video/

© AP Photo / Hamish BlairAustralijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021.
Australijski teniser Nik Kirjos tokom meča protiv Dominika Tima na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Pratite nas
Nik Kirjos je teniser neizmernog talenta, ali toliko neuravnotežene glave da od njega ljubitelji belog sporta nikada ne znaju šta mogu da očekuju. Ali, velike zvezde uvek zaziru od njega.
Ravni i eksplozivni udarci, ingeniozni servisi ispod ruke, voleji iza leđa, sve to u svom arsenalu ima Kirjos, ali njegov talenat po pravilu ostaje u senci ponašanja koje ne priliči profesionalnom sportisti.
Ako se sve to stavi po strani, Kirjos kao teniser ima nestvaran rezultat protiv favorita, a posebnu pažnju privlači njegov skor u duelima sa aktuelnih najboljih osam igrača na ATP listi.
Jedini pozitivan u duelima sa Kirjosom je Rafael Nadal sa kojim je odigrao i najviše mečeva – ukupno devet.
Nadal je slavio u šest navrata, ali Đoković nikada nije i Australijanac ga je pobedio u jedina dva susreta, oba 2017. godine – na Indijan Velsu i u Akapulku, maksimalnim rezultatom u dva seta.
Kirjos je pozitivan i u duelima sa najboljim teniserom sveta Danilom Medvedevim (2-1), kao i protiv drugog igrača na ATP listi Aleksandra Zvereva (4-3).
Australijanac je bolji i od Stefanosa Cicipasa (3-1), kao i Andreja Rubljova (2-1), sa Kasperom Rudom ima nerešeno (1-1), dok se sa mladim Karlsom Alkarasom nikada nije susreo.
I na sve to treba dodati da je Kirjos trenutno 45. igrač na ATP listi, što ga u poređenju sa rezultatima protiv najboljih čini aktuelnom najvećom misterijom svetskog tenisa.
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Sa njim je uvek zabava – Kirjos ludovao pa izbacio Cicipasa /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala