- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sa njim je uvek zabava – Kirjos ludovao pa izbacio Cicipasa /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillNik Kirjos
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Australijski teniser Nik Kirjos eliminisao je Stefanosa Cicipasa sa turnira u Haleu posle velike borbe u tri seta, 5:7, 6:2, 6;4.
Meč je obeležila velika nervoza Kirjosa koji je imao svoj mali šou u drugom setu, a duel će ostati upamćen i po polomljenim reketima australijskog tenisera.
Prvi gaf Nik je napravio u drugom setu dok je Cicipas servirao i imao 30:0. Kirjos je otišao do držača peškira kako bi obrisao znoj, a onda je dobio opomenu glavnog sudije za prekoračenje dozvoljenog vremena.

„Ne zanima me, ja uvek čekam. Ja ne mogu da odem do svog peškira? A toliko puta sam čekao Nadala?“, odgovorio je Kirjos glavnom sudiji nakon izrečene kazne.

Potom je na teren stigao i supervizor kako bi ubedio ljutitog Australijanca da nastavi meč. Prekid je znatno prijao Niku koji je uspešno priveo set kraju i izjednačio rezultat.
Spektakl je publici u nemačkom gradu Kirjos priredio i u trećem setu kada je delovao svežije i odmornije od šestog tenisera sveta, pa je osvajao neverovatne poene poput onog kada je udario lopticu iza leđa.
Bio je to znak za Cicipasa da ipak nema šta da traži u duelu sa raspoloženim Australijancem koji je brejkom u devetom gemu za 5:4 trasirao put ka konačnom trijumfu.
Kirjosov rival u četvrtfinalu biće Španac Pablo Karenjo Busta koji je eliminisao Amerikanca Kordu u tri seta, 6:4, 0:6, 6:3.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Đoković prvi nosilac na Vimbldonu – duel sa Nadalom moguć tek u finalu
Ruski teniser Danil Medvedev u majici u bojama Rusije tokom turnira u Akapulku - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Amerikanci dali ultimatum Rusima – mogu da igraju samo uz jedan uslov
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala