- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Svi mogu da idu, samo Srbin ostaje?

© AP Photo / Nick WassCentar Dalas Maveriksa, Boban Marjanović
Centar Dalas Maveriksa, Boban Marjanović - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Pratite nas
Posle tri godine provedene u Dalasu, srpski košarkaš Boban Marjanović preselio se u Hjuston, a sa njim su krenuli u okviru trejda i Sterling Braun, Trej Burk, Markis Kris, kao i 26. pik sa drafta kog su Maveriksi takođe prepustili Hjustonu. Međutim, od svih spomenutih igrača, Roketsi razmišljaju da zadrže samo srpskog diva.
Naime, samo Bobi dolazi u obzir da ostane, ostali će biti trejdovani. Kada je srpski košarkaš u pitanju, Hjuston se i dalje lomi i vaga.
Marjanović je u dresu Maveriksa prethodne sezone igrao na 22 utakmice, a prosečno je dobijao po pet minuta na parketu i uspevao da za to vreme beleži 4,5 poena po meču.
Roketsi planiraju sledeće sezone da uđu sa AlperenSengunom kao startnim centrom, a planiraju da dodaju još jednog visokog košarkaša zajedno sa trećim pikom na draftu.
Zato sada Hjuston razmišlja da li da zadrži Marjanovićai produbi tako centarsku poziciju ili da mu daju otkaz ili da ga ponovo trejduju.
Braun, Burk i Kris, ostala trojica koja su stigla u redove Hjustona u trejdu za Kristijana Vuda, najverovatnije neće igrati za Hjuston.
Ukoliko se Hjuston odluči da zadrži Bobana Marjanovića to bi moglo da bude pozitivno po srpskog visokog košarkaša jer bi trebalo da dobije veću minutažu nego što je to bio slučaj u Dalasu.
Marjanović u avgusti puni 34 godine, a u NBA je došao iz Crvene zvezde 2015. godine, i od tada je nastupao za Sparse, Pistonse, Kliperse, Sikserse i od 2019. za Mevse.
Sada se čeka konačna odluka Hjustona - da li će zadržati Bobija ili sledi nova promena?
Dejan Radonjić – trener KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
SPORT
Zvezdin majstor za trofeje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala