- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezdin majstor za trofeje

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaDejan Radonjić – trener KK Crvena zvezda
Dejan Radonjić – trener KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 20.06.2022
Pratite nas
Dejan Radonjić je majstor Crvene zvezde za osvajanje trofeja. Koliko je važan za noviju istoriju crveno-belih pokazuje podatak da je osvajanjem KLS lige stigao do čak četvrte triple krune! Dakle, crnogorski stručnjak je 2015, 2017, 2021. i 2022. godine osvojio Kup Radivoja Koraća, ABA ligu i KLS.
Istina, ove godine mu je posao bio olakšan samim tim što Partizan nije igrao KLS ligu, ali to je već neka druga tema.
Uspesi u poslednjih 10 godina Crvene zvezde usko se vezuju za Radonjića. U više navrata se pokazao kao trener sa idejom, trener koji voli da igra jaku defanzivu i računa na proverene snage. Ove godine je upravo takve igrače doveo u tim i to mu se isplatilo sa novom triplom krunom.
Koliko se Radonjić specijalizovao za uspehe, posebno kada se lomi sezona, pokazuje da je od 2015. do danas osvojio svaki plej-of ABA lige u kom je učestvovao.
Ove sezone osvojio je peti šampionat ABA lige, čime se po broju titula čak izjednačio sa dugogodišnjim strategom crno-belih Duškom Vujoševićem. Radonjić je do pet trofeja došao u dva mandata - 2015, 2016, 2017, 2021. i 2022. godine, a Vujošević je bio najbolji 2007, 2008, 2009, 2010. i 2013. godine.
Ujedno, Radonjić je prvak Srbije bio pet puta, a Kup Radivoja Koraća je osvojio pet puta.
Navijači Crvene zvezde mogu sa posebnom pažnjom da gledaju na 25. decembar 2020. godine kada se Radonjić vratio u klub, a isti je zadužio sa time što je vodio crveno-bele od 2013. do 2017. godine, tim je vodio 326 puta i ostvario 239 pobeda.
Radonjić se vratio u klub i preuzeo tim od Saše Obradovića, a taj manevar predsednika Nebojše Čovića pokazao se kao izuzetan. Crnogorski stručnjak je to sada ponovo pokazao.
Sve govori da će Radonjić voditi Crvenu zvezdu i naredne sezone u kojoj će crveno-beli igrati u Evroligi.
„Kao što znate, Dejanu ističe ugovor za nekoliko dana. Zasad smo pričali o njegovom ostanku, nastavku saradnje, ali više ćemo znati naredne sedmice. Prvo da prođe finale“, rekao je nedavno Nebojša Čović.
Sigurno da će klub sa Malog Kalemegdana učiniti sve da zadrži Radonjića i da će mu pružiti adekvatna pojačanja za izazovnu sezonu koja sledi.
Radonjić je napravio najveći „skalp“ karijere tako što je nadigrao Željka Obradovića u finalnoj seriji, već se zlatnim slovima upisao u istoriju Crvene zvezde i videćemo da li će moći da ponovi uspehe i naredne sezone kada će i Partizan igrati u Evroligi.
Košarkaši Real Madrida
 - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
SPORT
Real je prvak Španije! Mirotić se „ugasio“, a bleda Barsa pala u finalu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala