- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Slučajno“ su otišli na Evropsko prvenstvo, a namerno hoće da postanu prvaci

© Foto : Seb Daly - UEFAOrlići
Orlići - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
Pratite nas
Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije, igrači uzrasta do 19 godina, igra prvi meč na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, a rival je selekcija Izraela (17.30 časova).
Najzvučnija imena u ovoj generaciji „orlića“ su Marko Lazetić iz Milana, Nemanja Motika iz Crvene zvezde i Đorđe Gordić koji bi iz Mladosti iz Lučana trebalo da pređe u Mančester siti, a selektor Aleksandar Jović apostrofirao je važnost prvog meča.
„Naš fokus je samo na prvom sledećem protivniku, a to je Izrael. Dalje naše misli ne idu. Mislim da smo dovoljno uradili i da smo se spremili za ono što nas očekuje, da meč sa Izraelom privedemo kraju na najbolji mogući način. Dakle, možemo da pričamo o očekivanjima, imam ih i ja kao selektor, imaju ih i igrači, ali naš zadatak je samo prvi naredni meč“, izjavio je Jović, a preneo sajt FSS.
Selektor Orlića, koji su praktično slučajno „odleteli“ na Evropsko prvenstvo, zbog fer-pleja i manjeg broja kartona u odnosu na Ukrajinu (13:10 kartoni) koja je imala identičan broj bodova, rekao je da ne smatra da je Izrael najveće iznenađenje kvalifikacija za EP i da je rival potpuno zasluženo među najboljih osam ekipa na kontinentu.
„Mi ga ne tretiramo kao iznenađenje, već kao reprezentaciju koja pravi dobre rezultate poslednjih godinu dana. Imali su 19 utakmica, prijateljskih i zvaničnih, izgubili su samo dve, a igrali su i protiv Španije, Francuske, Nemačke... Mečevi u kojima su ostvarili pobedu ili igrali nerešeno. Radi se o veoma, veoma disciplinovanoj ekipi koja igra visok presing od prvog minuta, bore se do fanatizma", rekao je Jović.
Jović očekuje da njegov tim bude na visini zadatka.
„Igraju na kontranapade, imaju dva veoma brza igrača, Jednostavno, radi se o kvalitetnoj selekciji. Želim, ipak, da naglasim da se mi ne bavimo toliko njima, koliko pre svega razmišljamo o sebi. Igračima dajemo samo neophodne informacije, onoliko koliko je to potrebno. Bavimo se uglavnom samo nama, da mi budemo naša najbolja verzija i da budemo bolji nego u prethodnoj utakmici", zaključio je selektor omladinaca.
Srbija će na turniru u Slovačkoj posle okršaja sa Izraelcima igrati protiv Engleske 22. juna od 20 časova, pa sa Austrijom 25. juna takođe od 20 časova.
Po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe idu u polufinale, a Orlići ne kriju nameru da postanu prvaci Starog kontinenta, kao što je to učinila Srbija 2013. godine u Litvaniji.
Uz Sputnjik Sport moći ćete da pratite tekstualni prenos meča sa Izraelom.
Aleksandar Kolarov, srpski fudbaler, tokom Svetskog prvenstva u Rusiji - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
SPORT
Kolarov je „okačio kopačke o klin“, ali nije rekao zbogom fudbalu
Norveški fudbaler Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SPORT
„Duge devetke" su opet na ceni /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala