- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Obećanje Evropske komisije Ukrajini je kao izgradnja komunizma

© Sputnik / Юliя Zыrяnova / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
Pratite nas
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je uporedio obećanje Evropske komisije Ukrajini, na temu njenog članstva u EU, sa principima izgradnje komunizma: obećavali i to mnogima.

„Situacija povezana sa pojavom svetske sreće u EU podseća me na zaklinjanja koje je Evropska komisija dala u vezi sa kandidaturom Ukrajine za članstvo. Obećali su. Tačno, obećali su. A obećali su samo Malorusiji, čak ne Gruziji (uvredio bih se na njihovom mestu, a da ne govorim o Turskoj). Obećali, ali pod određenim uslovima. Nešto kao, trebalo bi da postanu bolji i čistiji, manje korumpirani, razvijeniji, prosvetljeniji, pametniji. A tetka Ursula je čak rekla da Ukrajinci umiru za članstvo u EU. A dalje je sve kao sa izgradnjom komunizma, jer datum nisu dali“, napisao je on na Telegramu.

Medvedev je dodao da je naveden veliki broj apstraktnih uslova koji se ne mogu proveriti, pritom, njihova objektivna verifikacija nije moguća.

„Može se desiti da se dogodi sve isto kao što je bilo sa SSSR-om. Komunizam bi možda i nastupio da je sačuvan SSSR, ali on je, nažalost, umro. Razumete na šta aludiram? A onda, da kucnem u drvo, šta ako i EU do tad nestane? Strašno je i pomisliti kakav će izbiti skandal, jer koje su sve žrtve prinete na oltaru ulaska u EU i koliko su izneverena očekivanja nesrećnih Ukrajinaca?“, zaključio je zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije.

Podsetimo, Evropska komisija je ove nedelje preporučila da se Ukrajini i Moldaviji dodeli status kandidata za Evropsku uniju. Konačnu odluku doneće lideri EU na samitu koji će biti održan 23. i 24. juna.
Članovi ukrajinske zajednice u Portugaliji na mitingu podrške ulasku Ukrajine u EU ispred ambasade Holandije u Lisabonu - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
SVET
EK navela uslove za oduzimanje Ukrajini statusa kandidata u EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala