- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijan ima brojke pred kojim će i Novak zanemeti na Vimbldonu

© AP Photo / Hamish BlairItalijanski teniser Mateo Beretini proslavlja pobedu nad Gaelom Monfisom u četvrtfinalu Australijan opena 2022.
Italijanski teniser Mateo Beretini proslavlja pobedu nad Gaelom Monfisom u četvrtfinalu Australijan opena 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
Pratite nas
Mateo Beretini, italijanski teniser, ima novu neverovatnu sezonu na travi, a njegov uspeh još više je na značaju kada se uzme u obzir da se vratio posle povrede.
Sezonu iz snova igra Mateo Beretini. Posle osvojene titule u Štutgartu, Italijan je podigao trofej i u Kvinsu i to pobedom nad Filipom Krajinovićem.
Beretini nije igrao od Indijan Velsa zbog povrede i bilo je pitanje na koji će se način vratiti na teren.
Ispostavilo se da je Italijan stigao izuzetno spreman na svoju omiljenu podlogu na kojoj je ostvario najveće rezultate u karijeri.
Pobedom nad Krajinovićem, Beretini je upisao deveti trijumf na travi naspram nula poraza u ovoj sezoni.
Od 2019. godine Mateo je ukupno izgubio samo četiri puta, a slavio u 58 mečeva.
Zbog ove statistike Beretini će sigurno biti jedan od najvećih favorita na Vimbldonu na kom je prošle sezone igrao finale protiv Novaka Đokovića.
U tom meču srpski teniser izgubio je prvi set, ali je u nastavku Beretinija pritisak samleo zbog čega nije mogao da parira u tom trenutku najboljem teniseru sveta.
Ipak, i ove godine Novak će na Vimbldonu u Beretiniju imati jednog od najozbiljnijih rivala kada se uzme u obzir koliko raspoloženo igra na travi.
Od sedam osvojenih turnira, čak četiri je osvojio na travi i zbog toga sa razlogom dokazao da je zaslužio da bude među deset najboljih tenisera sveta.
Ipak to neće biti jer mu se briše 1.200 bodova osvojenih prošle godine na Vimbldonu.
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
SPORT
Kecmanović poražen na startu Majorke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala