- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Fića „vozi“ protiv tradicije – za prvu titulu u karijeri

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Krajinović
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
Pratite nas
Izvanrednu nedelju na londonskoj travi Filip Krajinović će imati priliku da kruniše finalnim duelom i borbom za pehar sa Italijanom Mateom Beretinijem (14.30 časova). Fića će „voziti“ protiv tradicije i pokušaće da osvoji prvu ATP titulu iz petog pokušaja.
Srbin je, bez sumnje, autsajder u ovom finalu, ne samo zbog negativnog skora u deulima sa Italijanom, već i ako imamo u vidu Mateov skor na travi u proteklih nekoliko godina.
Od 2019. godine Italijan ima sjajan učinak na travnatoj podlozi (30-3). Najveći deo pobeda ostvario je u 2021. kada je zabeležio skor od 19-1, a jedini poraz te godine bio je od Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.
Ove godine Beretini ima skor 8-0 na travi i već jedan trofej osvojen u Štutgartu prošlog vikenda.
Krajinović je, pak, u Londonu napravio seriju od četiri vezane pobede na travi i trenutno je u najboljoj seriji na ovoj podlozi u karijeri. Najbolju partiju pružio je u polufinalu protiv Hrvata Čilića koga je isprašio u dva seta (6:3, 6:3).

„Osećaj je neverovatan. Ne mogu da verujem da sam stigao do finala, posebno jer nisam nikada do ovog turnira pobedio na travi. Obično bih došao ovde i pokušao da pobedim meč ili dva, ali ovo jem stvarno fantastično“, rekao je Filip posle duela sa Čilićem.

Krajinović takođe ne može da se pohvali skorom kada igra protiv tenisera iz top 10 na ATP listi jer ima negativan učinak (4-24). U proteklih šest meseci dva puta se susreo sa igračima iz vrha, pobedio Rubljova u Rimu i izgubio od Ože-Alijasima na Rolan Garosu.
Beretini i Krajinović su do sada igrali dva puta i oba puta je slavio Italijan. Obe pobede Matea desile su se na šljaci, a igranje na travi mu daje još veće šanse protiv našeg tenisera.
© AP Photo / Andy BrownbillItalijanski teniser Mateo Beretini
Italijanski teniser Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
Italijanski teniser Mateo Beretini
Krajinović u Londonu juri prvu titulu na ATP turu u karijeri, posle neuspešnih četiri pokušaja. U finalu mastersa u Parizu (2017) od Filipa je bolji bio Džek Sok sa 5:7, 6:4, 6:1.
Na turniru u Budimpešti Srbin je 2019. godine izgubio baš od Beretinija sa 6:4, 3:6, 1:6, a iste sezone izgubio je i finale Stokholma od Denisa Šapovalova (4:6, 4:6).
Poslednje finale Krajinović je izgubio u julu prošle godine u Hamburgu od Španca Pabla Karenja Buste, 2:6, 4:6.
Novak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
SPORT
Rus pred finale pričao o Đokoviću: Ne, to ne bi bilo fer
Denis Šapovalov - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
SPORT
Da Šapovalov kaže koju reč na temu ljudskih prava
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala