- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska zastava se vijori u Los Anđelesu /video/

© REUTERS / Jayne Kamin-OnceaSrpski napadač Dejan Joveljić
Srpski napadač Dejan Joveljić - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2022
Pratite nas
Srpski internacionalac Dejan Joveljić postigao je gol i doneo bod Los Anđeles Galaksiju u duelu sa Portlandom - 1:1 (0:1). Usledila je proslava u kojoj su talentovanom napadaču navijači dodali srpsku zastavu, koju je Joveljić ponosno raširio i pustio je da se vijori, dok je na tribinama vladala svečarska atmosfera.
Dejan Joveljić nastavlja da trese mreže u Americi. Ovo je čak četvrti pogodak na prethodne tri utakmice u MLS ligi i američkom kupu za bivšeg napadača Crvene zvezde.
Joveljić je kao i u prethodnim susretima šansu dobio sa klupe, a mrežu je pogodio u 88. minutu, čime je pokazao treneru Gregu Vaneju da mu opravdano ukazuje poverenje i da bi u budućnosti mogao da se nađe i u startnih 11.
Ovoga puta Srbin je ušao u igru ranije nego inače, zbog povrede Vaskeza u 32. minutu.
Uspeli su gosti iz Portlanda da stignu do prednosti preko Čare u 38. minutu i pomenutim rezultatom se otišlo na poluvreme.
Dugo su mreže mirovale, praktično do samog kraja susreta kada je na scenu stupio Dejan Joveljić.
U stilu prekaljenih golgetera „pokupio“ je glavom i prosledio loptu u mrežu na oštar centaršut Hulijana Arauha sa desne strane. Dobio je Joveljić žuti karton zbog skidanja dresa, ali ko mari za to...
Usledilo je slavlje sa trobojkom i potvrda se je Jović sazreo i da bi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ubuduće i te kako trebalo da obrati pažnju šta i kako radi bivši špic Crvene zvezde u Americi.
Podsetimo, Joveljić je i u prethodnom kolu protiv Ostina u pobedi L.A. Galaksija rezultatom 4:1, postigao dva gola i asistirao Čičaritu, dok je i protiv gradskog rivala takođe pronašao put do mreže u trijumfu 3:1 u osmini finala kupa.
Norveški fudbaler Erling Holand - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SPORT
„Duge devetke" su opet na ceni /video/
Zastava Lige nacija pred početak meča - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SPORT
Zvezde su bile smrknute – ali nekima je i svanulo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala