- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zapadno oružje koje stiže u Ukrajinu završava i u ruskim specijalizovanim institutima

© Flickr / PEO C3TRadari AN/TPQ-36 i AN/TPQ-36
Radari AN/TPQ-36 i AN/TPQ-36  - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Predaja Ukrajini vojne tehnike sovjetske i ruske proizvodnje predstavlja kršenje međunarodnih obaveza, Rusija će je uništavati pre nego što stigne u zonu borbenih dejstava, izjavio je potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov.

„Zemlje NATO-a bukvalno usisavaju iz cele Evrope razno oružje koje smo još u sovjetsko vreme isporučivali zemljama Varšavskog pakta. Oni ga sklapaju, popravljaju, predaju Oružanim snagama Ukrajine, kao i rezervne delove. Šta da radimo s tim? Preživećemo, borićemo se, uništavati tu tehniku, pre nego što stupi u borbu“, rekao je Borisov na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

On je takođe rekao da se zapadna tehnika i oružje koje je zaplenjeno u Ukrajini tokom specijalne vojne operacije predaje specijalizovanim ruskim institutima na proučavanje.
Istovremeno, on je rekao da ne vidi rizike od curenja domaćih tehnologija zbog upotrebe u Ukrajini novog naoružanja kao što je kompleks "Kindžal".
"Naoružanje je previše složen visokotehnološki proizvod, čak i ako ga rastavite na zupčanike i pokušate da ga proizvedete ne mora da znači da ćete imati iste tehničke parametre“, rekao je Borisov.
Hipersonična raketa Kinžal - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Ruska vojska opet upotrebila "Kindžal" u Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala