- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska opet upotrebila "Kindžal" u Ukrajini

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaHipersonična raketa "Kinžal"
Hipersonična raketa Kinžal - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
Pratite nas
Preciznom raketom "Kindžal" uništen je dobro zaštićeni komandni centar ukrajinske vojske u Časovoj Jari u Donbasu, saopštilo je portparol Ministarstva odbrane Rusije general major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U području Časova Jara, raketnim sistemom "Kindžal" uništen je ukopani, dobro zaštićeni komandni centar ukrajinskih snaga u Donbasu“, rekao je on na brifingu.

Visokoprecizne rakete kopnenog baziranja upotrebljene su u područjima Popasne, Novozvanovka i Zolota (Luganska oblast), gde su bile ispaljene na položaje ukrajinske vojske. Tom prilikom ubijeno je oko 300 ukrajinskih ekstremista, dok je više od 50 oklopnih vozila i 25 automobila bilo uništeno.
Kako je saopštio general, ruska borbena avijacija uništila je danas 42 vojna objekta u Ukrajini, među kojima su: tri komandna centra, dve radarske stanice za osvetljenje i navođenje, skladišta goriva, kao i 35 položaja ukrajinske vojske.
U području Novogrodovke, Donjecka oblast, uništen je glavni kamp ekstremista "Desnog sektora" (ekstremistička organizacija zabranjena u Rusiji), dok je u području Selidova uništen taktičko-raketni sistem "Točka U".
Konašenkov je obavestio i da su ruski kompleksi protivvazdušne odbrane oborili ukrajinski lovac Su-27 u Dnjepropetrovskoj oblasti.
Ruska vojska u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2022
RUSIJA
Ruska vojska će okružiti 100.000 ukrajinskih vojnika, nemoguće je nadoknaditi rusku naftu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala