- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezde su bile smrknute – ali nekima je i svanulo

© Sputnik / Lola ĐorđevićZastava Lige nacija pred početak meča
Zastava Lige nacija pred početak meča - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Iza nas je polovina takmičenja u Ligi nacija, a pored raznolikih rezultata obeležila ih je i promenljiva forma najboljih fudbalera na svetu. Kevin De Brujne, Hari Kejn, Tomas Miler, Robert Levandovski, pa i Kristijano Ronaldo nisu bili na očekivanom nivou, zamenili su ih neki novi rekorderi.
Statistički najbolji su bili oni koji su nastupali u nižim rangovima, pa tako među deset najbolje ocenjenih u Ligi nacija imamo samo dvojicu iz najkvalitetnije A grupe - Memfisa Depaja (Holandija) i Arona Remzija (Vels).
Najbolje ocenjeni fudbaler ubedljivo je Gruzin Kviča Kvaratshelija (8.20) koga mnogi vide od jeseni u nekom velikom evropskom klubu (Milan), a prati ga Turčin Hakan Čalhanoglu (8.18) iz Intera. Treći je Letonac Roberts Savalnijeks (8.08), a zatim idu Izraelac Manor Solomon i Škot Džon Mekgin sa identičnim prosekom (8.03).
Na listi strelaca ubedljivo je prvi Erling Holand (pet golova), a prate ga Serdar Dursun (Turska), Stefan Mugoša (Crna Gora) i Vladislavs Gutkovskis (Letonija) sa po četiri pogotka.
Našeg fudbalera imamo u koloni asistencija, gde Dušan Tadić deli prvo mesto zajedno sa Bernardom Silvom (Portugalija) i Mantalosom iz Grčke, svi imaju po tri asistencije.
Već pomenuti Kvarastkvelija je i najbolji dribler Lige nacija sa 14 uspešnih poteza, a slede Džamal Musijala (Nemačka), Halil Dervišoglu (Turska) i Maks Ebong (Belorusija) sa po 13.
Letonac Savalnijeks je ubedljivo najbolji kada je reč o ključnima pasovima (22) što je mnogo više od 13 koje je zabeležio Izraelac Manor Solomon. Sve to nas upućuje na zaključak da su zvezde bile smrknute, ali da je nekima svanulo.
Engleska Mađarska Liga nacija - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Englezi u šoku posle istorijskog debakla – „Ostaće mentalni ožiljci“
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Partizanu potencijalni rival i Dinamo, Čukarički i Radnički dobili dobre vesti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala