- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Savićeva urnebesna „prognoza“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić
Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Dejan Savić, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, izneo je zanimljivo viđenje raspleta na Svetskom prvenstvu koje počinje u utorak, 21. juna, u Mađarskoj prognozirajući „kišu i vetar, uz sunčane intervale“.
„Kišovito i vetrovito uz određene raspodele sunčanih intervala“, rekao je Savić u izjavi novinarima na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu, gde selekcija Srbije obavlja finalne pripreme.
Trofejni trener istakao je da će cilj biti direktan plasman u četvrtfinale, a da bi sve moglo da bude poznato već posle prve utakmice protiv SAD (21. jun, 19.30) u Segedinu.
„Pod znacima navoda mi mrzimo lake grupe. Prva utakmica u grupi protiv SAD je najteža i posle realno protiv Kazahstana i Australije, koji su autsajderi u grupi, treba da tražimo prolaz dalje. Što će 99 odsto da bude. Međutim, sam način održavanja forme će biti zanimljiv i težak jer kroz lakšu fazu, pogotovo ako izbegavamo osminu finala, to je nekih šest ili sedam dana lakšeg treninga. Tako da može da se desi da tražimo sparing partnera u Mađarskoj, a možda i da se vratimo u Srbiju“, izjavio je Savić.
Kao potencijalno iznenađenje turnira selektor Srbije vidi upravo Amerikance, koje predvodi bivši selektor naše zemlje Dejan Udovičić i koji završnu fazu priprema odrađuju na bazenima na Dorćolu.
„Konkurencija se zna. Tu je uvek velika sedmorka. Voleo bih da navedem Sjedinjene Američki Države prvi put kao favorita. Oni su pokazali i na Olimpijskim igrama, gde su bili ujedno i najmlađi tim, jednu veliku fazu u napretku. U ovom slučaju nije da samo gledaju da učestvuju na Olimpijskim igrama, ova generacija će ostati u kontinuitetu jer znaju da su OI u Los Anđelesu 2028. Uz izuzetnog trenera i stručni štab imaju potencijal za medalje u narednom periodu", rekao je Savić.
Na spisku selektora za takmičenje u Mađarskoj nalaze se: Branislav Mitrović (Vašaš), Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Novi Beograd), Viktor Rašović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Radnički), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Novi Beograd), Marko Radulović (Radnicki), Gavril Subotić (Crvena zvezda), Đorđe Lazić (Breša), Nemanja Vico (Radnički).
Srbija će se na Svetskom prvenstvu takmićiti u D grupi u Segedinu, a rivali će biti SAD (21. jun), Australija (23. jun) i Kazahstan (25. jun). Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u osminu finala.
Plivačka reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SPORT
Srbi plivali za istoriju i finale!
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
SPORT
U srcu Šumadije dogodilo se čudo – ispisana je istorija /foto/
Miljan Milićević i Nikola Miljković - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Podkast
A šta ste vi uradili do dvadesete godine | Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala