- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američko oružje u Ukrajini - put u sukob Vašingtona i Moskve

© Sputnik / Mihail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaRuski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda
Ruski ambasador u Vašingtonu: Ne potpirujemo proteste, to je antiruska propaganda - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
Pratite nas
Isporuke oružja Ukrajini - put je u sukob između Rusije i SAD, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

"Kratkovidnost Amerikanaca očigledna je i u sadašnjim okolnostima. Vođene željom da se Rusiji nanese strateški poraz, lokalne elite eskaliraju napetosti, upumpavaju oružje u režim u Kijevu. Zar nije dovoljno jasno da je to put do direktnog vojnog sukoba najvećih nuklearnih sila koji će imati nepredvidive posledice", napisao je Antonov u svom članku za "Njuzvik".

Ambasador je naglasio da planovi SAD da Rusiju „uguše sankcijama“ ne funkcionišu.

"Nepromišljeno uvođenje ograničenja samo pogoršava stanje u američkoj ekonomiji. Odnosno, ispada da je u antiruskoj pomami Vašington spreman da puca sebi u nogu i istovremeno pleše. To izgleda apsurdno “, rekao je ambasador.

Istovremeno je napomenuo da napori SAD „ni na koji način neće uticati na odlučnost Oružanih snaga Rusije da ispune zadatke postavljene tokom specijalne vojne operacije koja se izvodi radi zaštite stanovnika Donbasa", kao i da se izvrši denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine.
Antonov je pozvao države da „prestanu da gaje iluzije o "porazu" Rusije, ističući nedostatak alternative pragmatičnim odnosima sa Rusijom.
"Što se tiče same Ukrajine, razvoj situacije sa ovom zemljom je 'lakmus papir' koji će pokazati spremnost zapadnih država da uzmu u obzir rusku zabrinutost. Od ishoda procesa rešavanja krize u Ukrajini zavisiće dalji napredak na putu stabilizacije evropske bezbednosti“, rekao je ambasador.
Radari AN/TPQ-36 i AN/TPQ-36  - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2022
RUSIJA
Zapadno oružje koje stiže u Ukrajinu završava i u ruskim specijalizovanim institutima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala