- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: „Severni tok 2“ nije još izgubljen

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaIzgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Rano je gubiti nadu da gasovod „Severni tok 2“ neće biti pušten u rad, izjavio je za Sputnjik na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov.
„Mislim da je još rano da se sasvim precrta projekat „Severni tok 2“, rekao je Čižov komentarišući situaciju oko manjeg protoka gasa putem gasovoda „Severni tok“.
Direktor „Gasproma“ Aleksej Miler je ranije na Međunarodnom ekonomskom forumu izjavio da je „Severni tok 2“ u tehničkom pogledu potpuno gotov za transport gasa u Evropu.
Ruski „Gasprom“ je u 14. juna saopštio da zbog ograničenja u kompresorskoj stanici „Portova“ može da isporuči samo 100 miliona kubnih metara gasa dnevno, umesto planiranih 167 miliona, a 15. juna je upozorio na to da bi isporuka mogla biti dodatno smanjena na 67 miliona kubnih metara gasa dnevno. Razlog za to je što sada mogu da se koriste samo tri gasne pumpe.
Prema navodima izvora, druga turbina, koja takođe treba da bude remontovana, ne može da bude poslata preko granice. Nemački koncern „Simens“ je potvrdio da ne može da dostavi gasnu turbinu za „Severni tok“ posle remonta u Kanadi zbog sankcija koje je ta zemlja uvela protiv Rusije, te da kompanija traži rešenje problema.
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
RUSIJA
Problemi s remontom turbina mogu dovesti do potpune obustave rada „Severnog toka 1“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala