- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

O čemu će Putin govoriti na Međunarodnom ekonomskom forumu u Peterburgu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu
Ruski predsednik Vladimir Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin će na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu govoriti o ekonomiji i razlozima koji su doveli do krize, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Predsednik će, uglavnom, govoriti o ekonomiji, o tome, kako ova situacija utiče na ekonomiju, kako će ekonomija preživeti u uslovima neprijateljskih manifestacija Zapada, o tome kako ćemo tražiti i kako smo već pronašli nove prijatelje u drugim delovima sveta, kao i šta su uzroci krize koju imamo u najrazličitijim sektorima svetske ekonomije, rekao je portparol Kremlja.
Peskov je uveren, da će bez obzira na to što je sada protiv Rusije počeo apsolutno neviđeni ekonomski rat, svi sa velikom pažnjom slušati izlaganje Vladimira Putina.
„I forum i govor predsednika, vremenski se, naravno, poklapaju sa neviđenim događajima u svetskoj diplomatiji, u svetskoj ekonomiji, u svetskoj politici. A to daje na još većem značaju onim rečima koje će predsednik izgovoriti“, dodao je portparol Kremlja.
Jubilarni, 25. Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu održava se od 15. do 18. juna. Njegova glavna tema je „Novi svet – nove mogućnosti“.
Ruski predsednik je prošle godine na Forumu akcenat u svom izlaganju stavio na unutrašnju agendu, izložio je čitav program mera nakon kovida, govorio o podršci ekonomiji, investicionoj klimi i socijalnom razvoju. Takođe je govorio o razvoju domaćeg biznisa, o klimatskim pitanjima i sankcijama kao načinu nelojalne konkurencije.
Forum se održava u trenutku kada je aktuelan novi i snažan krug sankcija zapadnih zemalja protiv Rusije zbog situacije u Ukrajini. Brojne kompanije su izjavile da su napustile rusko tržište i zatvorile proizvodnju u zemlji. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je da su kompanije koje odbijaju da rade sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Moskva rešiti sve ekonomske probleme koje joj stvara Zapad.
Vladimir Putin je ranije izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su nanele ozbiljan udar po celokupnoj svetskoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, osnovni cilj Zapada je da se pogoršaju životi miliona ljudi.
Aleksej Miler - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
RUSIJA
Direktor Gasproma: Ogromno hvala Evropljanima za visoke cene gasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala