- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanci su „ugasili“ Rusu san, ali je on našao način da pomogne drugima

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaNikita Mazepin
Nikita Mazepin - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Ruski vozač Formule 1 Nikita Mazepin otkrio je da ga ekipa Hasa nije kontaktirala nakon jednostranog prekida saradnje početkom marta. Momak rodom iz Moskve osnovao je fondaciju za pomoć ruskim sportistima koji su, kao i on, iznenada ostali bez sredstava za finansiranje.
Američki tim je odlučio da odmah prekine saradnju sa Mazepinom usled situacije u Ukrajini, posle čega im je 23-godišnji Nikita zapretio tužbom.

„Bila je ovo teška godina za mene. Trkam se od svoje pete godine, proveo sam 18 godina u pokušaju da se domognem Formule 1 i ispunim san. Teško je, pogotovo jer samo 20 vozača dobije dozvolu da se trka. Cele prošle sezone Has je plaćao cenu loše politike, usvojili su dugoročni program za dve sezone. Prošle sezone, moj timski kolega i ja smo verovali u njihove namere. Čak smo 25. februara učestvovali na testovima u Barseloni, sprmali smo se za start u Bahreinu, kada je 5. marta stiglo zvanično pismo o raskidu ugovora. Od tog dana niko me iz tima nije pozvao“, ispričao je Mazepin.

Nikita kaže da se posle šoka vratio na pravi put i pokrenuo zanimljiv projekat.
© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaNikita Mazepin
Nikita Mazepin - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Nikita Mazepin
„Bio sam potpuno šokiran i nisam znao šta da radim. Odlučio sam da osnujem dobrotvornu fondaciju koja će pomoći sportistima da se adaptiraju na iznenadni prekid karijere usled nedostatka finansija. Ovo su prvi dani u radu i velikom poslu, a fondacija će pružati nekoliko pomoći: pravnu, psihološku i edukativnu. Nadam se da će najveće ruske kompanije videti priliku da doprinesu našim aktivnostima“, rekao je Mazepin.
Maks Ferstapen, detalj sa trke u Imoli, Formula 1 - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Ferstapen dominira, Ferari nije poslužio Leklera
Prizerы rossiйskogo эtapa čempionata mira po kolьcevыm avtogonkam v klasse Formula-1 v Soči - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
SPORT
Peres na sjajan način osvojio najglamurozniju trku Formule 1 /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala