- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Peres na sjajan način osvojio najglamurozniju trku Formule 1 /video/

© Sputnik / Grigoriy SysoyevPrizerы rossiйskogo эtapa čempionata mira po kolьcevыm avtogonkam v klasse "Formula-1" v Soči
Prizerы rossiйskogo эtapa čempionata mira po kolьcevыm avtogonkam v klasse Formula-1 v Soči - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
Pratite nas
Velika nagrada Monaka se vodi kao najglamuroznija u Formuli 1, a ona je danas pripala vozaču Red Bula Serhiju Peresu. On je slavio ispred Karlosa Sajnca i timskog kolege Maksa Ferstapena i posle više od 30 godina postao prvi vozač koji je startovao van prva dva startna reda, a pobedio na trci u Monaku.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Na trci su dominirali vozači Red Bula i Ferarija, a na kraju je Peres stigao do velikog uspeha.
Popularna ulična trka u Monaku uvek privuče posebne poglede ljubitelja brze vožnje, a njen tunel i šikana svakako spadaju u epska mesta ovog sporta.
Trku je obeležila i kiša koja je padala, a Lekler koji je krenuo sa pol-pozicije završio je tek kao četvrti, skupo su ga koštale promene guma.
To sve znači da je Ferstapen povećao prednost u odnosu na Leklera u generalnom plasmanu.
Podsećanja radi, trku je obeležio i incident u kom je Mik Šumaher, sin legendarnog vozača Formule 1 Mihaela Šumahera, doživeo je nesreću, a njegov bolid se prepolovio posle udarca u zaštitnu ogradu. Na sreću, vozač Hasa je dobro.
Detalj sa F1 trke za Veliku nagradu Mađarske (Hungaroring) - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2022
SPORT
Prepolovio se Šumaherov bolid – užasne scene u Monaku /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala