- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mitroviću stiže društvo – još jedan Orao sleće u „kolevku fudbala“?

© AFP 2023 / MARCO BERTORELLOSrpski fudbaler Marko Grujić na utakmici protiv Milana
Srpski fudbaler Marko Grujić na utakmici protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
Pratite nas
Marko Grujić osvojio je duplu krunu sa Portom i ustalio se u postavi kod Serža Konseisaa. Nije to prošlo nezapaženo širom Evrope, pa je tako Fulam, u čijim redovima je Aleksandar Mitrović stekao status heroja, spremio 18 miliona za potpis još jednog srpskog reprezentativca.
Posle sezone za pamćenje Marko Grujić, Zvezdino dete, mogao bi da se oproba ponovo u kolevci fudbala. Posle Liverpula za koji je bio premlad (imao 20 godina) i koji je za njega bio preveliki zalogaj u tom trenutku, vezista bi sada mogao da stavi paraf na ugovor sa klubom iz Londona.
Prema pisanju portugalskog Rekorda, Fulam je pred Porto stavio ponudu „tešku“ 18 miliona evropskih novčanica, što je za šest miliona više koliko je Porto platio Redsima za njegovu slobodu – 12 miliona evra, po isteku pozajmice 2021. godine.
Po dolasku na stadion Dragao nije se Grujić ekspresno nametnuo, što i nije bilo očekivano zbog žestoke konkurencije „u vezi“. Porto je tu uvek bio najjači i ima nekoliko vanserijskih fudbalera, ali je vižljasti Srbin koji je značajno radio na dobijanju mišićne mase, uspeo da se izbori za minutažu.
Odigrao je 36 utakmica, postigao je gol i imao dve asistencije, dok je sa klubom iz Porta stigao i do četvrtfinala Lige šampiona.
Jasno je da je Grujić u potpunosti sazreo i da je spreman za najviše domete, to potvrđuju i partije u reprezentativnom dresu, nakon što mu je selektor Dragan Stojković Piksi pružio šansu u Ligi nacija.
Miran na lopti, sa što manje dodira, brzim menjanjem strane, sve što moderan prototip veznog fudbalera treba da poseduje.
To očigledno nije promaklo Fulamu koji je na krilima golgetera i ikone kluba Aleksandra Mitrovića izborio povratak u Premijer ligu. Sada se na Krejven kotidžu radi na ojačavanju ekipe kako ponovo ne bi ispala u Čempionšip, a Grujić je „viđen“ kao idealno rešenje za nadogradnju veznog reda.
Ostaje da se vidi kako će „zmajevi“ reagovati na ovu ponudu, pre svega jer je Grujić bio u dugoročnim planovima trenera Serža Konseisaa.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 17.06.2022
SPORT
Iz Surdulice u Rusiju za 180.000 evra
Ljubinko Drulović i Dragan Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
360 minuta za deset dana – šta je videla Srbija, a šta je video Piksi
 Luka Jović  - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
SPORT
Srpske kopačke na ceni u Italiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala