- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: NATO odavno zauzeo antiruski kurs, na samitu u Madridu neće biti nikakvih promena

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
NATO je odavno utvrdio antiruski kurs i objavio Moskvi hibridni rat u svim pravcima, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za Sputnjik.
Ona je dodala da Rusija ne očekuje ništa novo od predstojećeg samita Alijanse u Madridu gde će lideri članica Alijanse diskutovati o novoj strategiji saveza.
„Verovatno polazite od toga da će biti nečeg novog a mi od toga da je ta politika već utvrđena odavno. I to ne poslednjih godina nego proističe iz mentaliteta Hladnog rata, isti šabloni, isti ljudi, Džozef Bajden, čovek te epohe“, rekla je ona.
Zaharova je izrazila žaljenje što nije iskorišćena šansa koja se ukazala posle Hladnog rata, Zapad je, kako je rekla, jednostavno pustio tu priliku niz vodu i ništa od potencijala koji je postojao nije realizovao.
Sve što je postojalo je razrušeno i ruši se i zbog toga neće biti ničeg novog na samitu u Madridu, nego isti stari kurs, istakla je ona.
„Forma će možda biti drugačija ali sadržaj ostaje isti – antiruski, kako oni govore, rušilački po našu zemlju i mi smo to konstatovali, registrovali smo da nam je Zapad objavio proksi hibridni rat u svim pravcima“, zaključila je Zaharova u intervjuu koji je dala na marginama jubilarnog 25. Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
RUSIJA
Patrušev: Dijalog Moskve i Kijeva prekinut krivicom NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala