- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vimbldon može da zahvali politici za novu neslavnu stranicu svoje istorije

© AFP 2023 / WILLIAM WESTZverev i Medvedev
Zverev i Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Prvi put od 1973. godine, kada je uspostavljena ATP lista, na najprestižnijem Gren slem turniru neće igrati teniseri koji zauzimaju prvu i drugu poziciju – u ovom momentu to su Danil Medvedev i Aleksandar Zverev.
Dosad nečuven scenario režirala je britanska vlada, idejom da se ruskim i beloruskim sportistima zabrani učešće, što je direktno uticalo na Medvedeva, reprezentativca Rusije.
Sa druge strane, Zverev, iako poreklom Rus, nastupa pod zastavom rodne Nemačke i ne bi doživeo takvu sudbinu, ali je zbog teške povrede zadobijene na Rolan Garosu sprečen da nastupi.
U svemu tome, Vimbldon mora da se osloni na čoveka čiji status je takođe bio tema razgovora – Novaka Đokovića.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
SPORT
Đoković prvi nosilac na Vimbldonu – duel sa Nadalom moguć tek u finalu
Mnogo se polemisalo o tome da li će Đokoviću biti dozvoljen nastup na Vimbldonu zbog činjenice da nije vakcinisan protiv virusa korona, ali je sasvim jasno da takvo pravilo ne bi došlo u obzir jer bi prestižni turnir time izgubio mnogo.
Aktuelne okolnosti su učinile da prvi nosioci na turniru budu Đoković i Rafael Nadal, teniski veterani, dok će mlađa garda, doduše ne toliko globalno popularnih tenisera, morati da popuni rupu nastalu izopštavanjem ruskih tenisera.
Uz Medvedeva, politički motivisana odluka Vimbldona utiče na osmog tenisera sveta Andreja Rubljova, 23. Karena Hačanova, 38. Aslana Karaceva i 42. Ilju Ivašku, beloruskog takmičara.
Vredi podsetiti, Vimbldon je još ranije dobio jednu neslavnu stranicu u istoriji odlukom ATP i VTA da ukinu bodovanje, kao odgovor na suspenziju ruskih i beloruskih takmičara.
Ruski teniser Danil Medvedev, Vimbldon prvo kolo - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Uslov za Britance: „Ako Rusi budu igrali, vraćamo bodove“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala