- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Moj drug Đido“: Bećković piše novu knjigu o svom velikom prijatelju

© Sputnik / Dejan SimićMatija Bećković
Matija Bećković - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2022
Pratite nas
Izdavačka kuća „Vukotić medija“ neće se zaustaviti sa izdanjem dve knjige Milovana Đilasa, najavio je direktor Manojlo Manjo Vukotić. Sa Matijom Bećkovićem već je potpisan ugovor za knjigu koja će nositi naziv „Moj drug Đido“, u kojoj će proslavljeni srpski pesnik prikupiti sećanja na druženje sa Milovanom Đilasom.
Kako je Vukotić najavio, knjiga „Moj drug Đido“, za koju je već potpisan ugovor, trebalo bi da se pojavi do beogradskog sajma knjiga.
„Tako ćemo imati još jednu divnu knjigu, još jedan uzbudljivi spomenar, još jedno novo, još jedno sasvim drugačije osvetljeno lice Milovana Đilasa“, rekao je Vukotić.
Manojlo Vukotić je novu Bećkovićevu knjigu najavio na promociji dnevničkih beleški Milovana Đilasa, koja je objavljena u izdanju njegove izdavačke kuće.
Milovan Đilas - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2016
Milovan Đilas je antički heroj modernog doba

„Kako bi se moglo drukčije razumeti da se Đilas i ja više volimo i čvršće vezujemo što se više razlikujemo, a zbog tih razlika smo, kako sam piše, tužni, ali se više volimo. Čak me je i sanjao da pričam protiv njega, što se nije moglo dogoditi ni u snu. I šta je, nego poništavanje svih razlika i put ka pomirenju da mi ja, sa protivničke strane, budem najbliži i najdraži“. rekao je Bećković na promociji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala