- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski poslanik: Vašingtonu nije potreban mir, zato su prekinuti pregovori o Ukrajini

© BelTA / Uđi u bazu fotografijaZastavice Rusije i Ukrajine
Zastavice Rusije i Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Vašingtonu nije potreban mir u Ukrajini i stoga su Sjedinjene Američke Države prekinule pregovore Moskve i Kijeva, izjavio je za Sputnjik član pregovaračke grupe sa Kijevom i presedavajući Odbora za međunarodne poslove Deržavne dume Leonid Slucki.

„Vašingtonu nikada nije bio potreban nikakav mir u Ukrajini, njima nije stalo do ljudskih gubitaka i uništene privrede. Važno im je da po svaku cenu nastave antiruski projekat. Previše je u njega uloženo kroz podršku marionetskog kijevskog režima“, rekao je Slucki.

On je napomenuo da nema razloga da se ne veruje ruskom Ministarstvu spoljnih poslova u vezi sa informacijama da je to urađeno po nalogu pokrovitelja iz Sjedinjenih Američkih Država.
Poslanik je istakao da je Vašington uvek imao jedan cilj – da obuzda Rusiju na svim mogućim frontovima, uključujući i preko isporuka oružja i stvaranja bioloških laboratorija u Ukrajini.
„Iz ovoga proizilazi da je odluka o sprovođenju specijalne operacije bila izuzetno pravovremena i da svi njeni ciljevi moraju biti postignuti“, zaključio je Slucki.
Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila da je naredba o zamrzavanju pregovora između Rusije i Ukrajine stigla od američkih pokrovitelja Kijeva.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
RUSIJA
Patrušev: Dijalog Moskve i Kijeva prekinut krivicom NATO-a
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala