- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ostvarilo se Ražnatovićevo „proročanstvo“

© Foto : FIBANikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2022
Pratite nas
Dva puta za četiri godine Nikola Jokić je odbijao poziv u reprezentaciju Srbije, ali će ovo leto doneti promenu – najbolji košarkaš NBA lige za prethodne dve sezone će ponovo obući dres nacionalnog tima i predvodiće Srbiju na Evropskom prvenstvu.
Različito je vreme prošlog i ovog leta. U svakom smislu, ali naročito kada je u pitanju Nikola Jokić.
Različito je i u odnosu na 2017. kada je Jokić odbio da bude deo tima koji je igrao na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.
Ali, jedna stvar je jasna i konstantna – Miodrag Ražnatović, čovek koji vodi brigu o Jokićevoj karijeri, tada je rekao rečenicu koja je prošla ispod radara, ali je jasno ukazivala na to kada njegovog pulena treba očekivati u dresu Srbije.
„Sporno je samo ovo leto, narednih pet do deset sigurno nije, ali ovo im je bitno“, rekao je Ražnatović 2017. godine.
Javnost je osula paljbu po Jokiću tada, jednako kao i prošle godine kada je odbio poziv Srbije uz obrazloženje da čeka dete i da je veoma umoran posle gotovo dve spojene sezone.
„Na moju veliku žalost, ovo je trenutak kada moram da saopštim da i pored ogromne želje, nisam u mogućnosti da nastupam za reprezentaciju. Jednostavno, stanje mog tela iziskuje duže odsustvo sa terena radi oporavka. To je stav i sugestija kluba i jedna neminovnost koju moram da prihvatim. Ubeđen sam da momci i bez mene imaju kvalitet da naprave rezultat koji će nam svima doneti mnogo radosti“, navedeno je u Jokićevoj izjavi.
Srbija nije uspela u nameri da ostvari dobar rezultat, ali sada ambicije dramatično rastu – Jokić je sezonu u NBA ligi završio pre od očekivanog i imaće dovoljno vremena za odmor i oporavak.
Nikola Jokić u reprezentaciji Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 16.06.2021
Zašto je Jokić „morao“ da odustane od Srbije – dvaput za četiri godine?
U svemu je odličnu ulogu odigrao i Košarkaški savez Srbije koji nije stavljao gotovo nikakav pritisak pred Jokića.
„Posetom našim igračima u SAD nastavljamo kontakte i razgovore sa kandidatima za reprezentaciju. Ovaj boravak u Americi je deo naših redovnih aktivnosti koje će se u danima pred nama nastaviti sa igračima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posetili smo prvo mladog Alekseja Pokuševskog u Oklahomi, bili gosti familije Jokić i proveli nekoliko dana u Denveru, zatim smo se u Atlanti družili sa Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom, da bismo boravak u SAD završili u Dalasu sa Bobanom Marjanovićem. Obavili smo važne razgovore i sa timovima za koje nastupaju srpski košarkaši.Ostvarili smo takođe značajne kontakte sa njihovim trenerima i generalnim menadžerima koji će nam biti od velike pomoći za sve izazove koji nas čekaju u budućnosti“, istakao je ranije direktor reprezentacije Dragan Tarlać.
Otvoren i iskren odnos najavio je i selektor Svetislav Pešić, a kockice su se izgleda poklopile i ostvarilo se Ražnatovićevo proročanstvo – Jokić je ponovo u srpskom timu i biće veoma zanimljivo videti ga ponovo u nacionalnom dresu, prvi put od 2019. godine i Svetskog prvenstva, sada kao dvostrukog najboljeg košarkaša sveta.
Nikola Jokić na meču protiv Češke - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Pešić iz Amerike doneo lepe vesti: Svi Srbi u NBA žele da igraju za reprezentaciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala