- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pešić iz Amerike doneo lepe vesti: Svi Srbi u NBA žele da igraju za reprezentaciju

© Foto : fiba.basketballNikola Jokić na meču protiv Češke
Nikola Jokić na meču protiv Češke - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Pratite nas
Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, i Dragan Tarlać, direktor nacionalnog tima, posetili su srpske košarkaše koji igraju u NBA ligi, a nakon razgovora sa igračima istakli su da svi imaju želju da igraju za Srbiju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Malo nakon što je Nikola Jokić rekao da još uvek ne razmišlja o reprezentativnim obavezama, u posetu mu je stigao Svetislav Kari Pešić, selektor koji je razgovarao i sa ostalim košarkašima Srbije koji igraju u NBA ligi.
Pešić je po povratku iz Amerike preneo lepe vesti i naglasio da svi igrači ima želju da nastupaju za nacionalni dres.
Ne postavlja se pitanje želje svih igrača da učestvuju u reprezentativnim akcijama. Iako je ovo vreme završetka regularno dela lige i početak plej-ofa, vrlo je važno da već sada definišemo plan i program priprema kako bi svi potencijalni kandidati posle naporne sezone mogli da se pripreme i organizuju. Akcije koje nas očekuju su veoma izazovne i potrebno je da svi budu veoma dobro fizički i mentalno pripremljeni“, naglasio je Pešić.
© AFP 2023 / LAURENT KALFALANikola Jokić i Bogdan Bogdanović
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović
Nakon važne posete selektor je spreman da napravi plan pred junske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine.
„Imali smo odlične razgovore sa svim igračima i dobili smo dovoljno informacija kako bismo mogli da posle razgovora sa ostalim kandidatima donesemo definitivnu odluku o planu priprema za junski kvalifikacioni prozor, zatim prozor koji nas očekuje u avgustu i Evropsko prvenstvo u septembru ove godine“ istakao je Pešić.
Dragan Tarlać koji obavlja funkciju direktora reprezentacije govorio je o tome sa kim su sve obavljeni razgovori.
„Posetom našim igračima u SAD nastavljamo kontakte i razgovore sa kandidatima za reprezentaciju. Ovaj boravak u Americi je deo naših redovnih aktivnosti koje će se u danima pred nama nastaviti sa igračima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Posetili smo prvo mladog Alekseja Pokuševskog u Oklahomi, bili gosti familije Jokić i proveli nekoliko dana u Denveru, zatim smo se u Atlanti družili sa Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom, da bismo boravak u SAD završili u Dalasu sa Bobanom Marjanovićem“, objasnio je Tarlać.
Selektor i direktor obavili su važne razgovore i sa timovima za koje nastupaju srpski košarkaši.
„Ostvarili smo takođe značajne kontakte sa njihovim trenerima i generalnim menadžerima koji će nam biti od velike pomoći za sve izazove koji nas čekaju u budućnosti“, zaključio je Tarlać.
Reprezentativne obaveze počinju 30. juna kada će srpski košarkaši izaći na megdan Letoniji koja će biti domaćin u tom meču u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Narednu utakmicu Srbija će igrati trećeg jula na domaćem terenu protiv Belgije.
Dejan Radonjić, trener KK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Radonjić: Bajernu sve najbolje
Srpski košarkaš Nikola Jokić u dresu KK Denver Nagets - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2022
SPORT
Uzalud Jokićeva monstruozna partija
Košarkaši Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 01.04.2022
SPORT
Zvezda nemoćna u Nemačkoj – kraj sna o plasmanu u plej-of Evrolige
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala