- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Očajnog Karija odmenio heroj iz senke – Golden Stejt na korak od prstena

© AP Photo / Ezra ShawStef Kari
Stef Kari - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Košarkaši Golden Stejta nalaze se na korak do osvajanja šampionskog prstena, nakon što su u petom meču pobedili Boston rezultatom 104:94 i tako poveli sa 3:2 u finalnoj seriji. Stef Kari, prva zvezda Ratnika, odigrao je jednu od najgorih utakmica u karijeri. Postigao je 16 poena, a trojke je šutirao 0/9, dok mu je šut iz igre bio 7/22.
Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica proveo je nešto manje od pet minuta u igri i ponovo je odradio „prljav“ posao, čuvajući Džejsona Tejtuma, ali se nije upisao u strelce, imao je jednu uhvaćenu loptu.
Golden Stejt uspeo je teškom mukom da potvrdi brejk koji je napravljen u Masačusetsu, uprkos činjenici da su prve Zvezde Stef Kari i Klej Tompson bile praktično „nevidljive“ na parketu.
Stef Kari prvi put u karijeri u plej-ofu nije postigao trojku! Promašio je svih devet pokušaja, čime je prekinuo seriju od 132 meča u plej-ofu s barem jednom ubačenom trojkom. Takođe, prekinut je Karijev niz od 233 utakmice sa postignutom trojkom.
Ni očajan šut za tri poena Golden Stejta - 9/30 i svega 25 odsto nije sputao izabranike trenera Stiva Kera da upišu važan trijumf i dođu na korak od sedmog prstena, čime je psihološki pritisak u potpunosti prešao na stranu Kelta pred šesti meč koji se igra u Bostonu.
Odbrana je donela prevagu u petom meču, a ponovo je "pljav" posao odlično odrađivao Bjelica. Za četiri minuta koliko je proveo na parketu, Profesor se trudio da maksimalno odrađuje "male stvari" koje ekipi čine velika dela, odnosno da čuva prvu zvezdu Bostona Džejsona Tejtuma koji je meč završio 27 poena uz deset skokova i četiri asistencije za 44 i po minuta na parketu.
S druge strane, heroj iz senke Golden Stejta bio je Endrju Vigins koji je ubacio 26 poena, imao je čak 13 skokova i dve asistencije.
Klej Tompson okončao je susret sa 21 poenom, dok se Kari zaustavio na 16 poena.
Golden Stejt je bolje otvorio susret i posle uvodne deonice imao je +11, poraslo je to do odlaska na veliki odmor na +12, ali su gosti iz Bostona uspeli da se vrate u trećoj četvrtini koju su rešili u svoju korist rezultatom 35:24. Ušlo se u dramatičnu odlučujuću deonicu, a prethodno je uz zvuk sirene trojku ubacio Džordan Pul.
Boston je mogao i ubedljivije da dobije treći deo meča, ali su Klej Tompson i Džordan Pul pogađali trojke onda kada je trebalo. S druge strane, Tejtum je u tim trenucima uzima šuteve, ali se nije proslavio, imao je čak i "erbolove". Svega 21 odsto preciznosti ima Tejtum u finalnim četvrtinama uveliko finalu NBA lige.
Na kraju je Golden Stejt uspeo da slavi rezultatom 104:94 i da dođe na samo korak od konačnog cilja. Šesta utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka od tri časa ujutru po srednjeevropskom vremenu.
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Gudurić i Đorđević iznenadili šampiona Evrope!
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Denver povukao prvi potez, kome bi Jokić mogao da se nada?
Košarkaš Igokee Dalibor Ilić zakucava protiv Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
SPORT
Višegrad se ponosi njime, Amerika ga pomno prati, ali je sledeća stanica – Beograd
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala