- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Višegrad se ponosi njime, Amerika ga pomno prati, ali je sledeća stanica – Beograd

© Foto : ABA liga/Igokea/Nikola VarunaKošarkaš Igokee Dalibor Ilić zakucava protiv Crvene zvezde
Košarkaš Igokee Dalibor Ilić zakucava protiv Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Pratite nas
Govorio je da bi iz Igokee i Republike Srpske želeo direktno da ode u NBA ligu, ali se stvari menjaju – Dalibor Ilić, potencijalni reprezentativac Srbije, momak iz Višegrada, mogao bi da obuče dres Crvene zvezde za narednu sezonu.
Krilni centar koji pleni stasom, visinom od 206 centimetara i težinom od oko stotinu kilograma, ima 22 godine, ali već i veliko iskustvo igranja u Jadranskoj ligi pošto je član Igokee od 2016. godine.
Poenima, skokovima i sjajnom odbranom Ilić je zavredio i priznanja za najboljeg igrača meseca u ABA ligi, a kao nagrada stigao je i poziv u reprezentaciju Srbije.
„Nošenje nacionalnog dresa i grba, predstavljanje države na nekom takmičenju, to je kruna svega. Drago mi je da sam se našao na spisku i kod novog selektora“, rekao je nedavno Ilić posle poziva koji je dobio od Svetislava Pešića.
Njegove talente nije propustila Amerika, brojni NBA poslenici su pratili njegove igre i malo je nedostajalo da se prošle sezone pojavi na NBA draftu – odlučio je da to preskoči, ali je vreme provedeno u Americi iskoristio da „pokupi fore“.
„Voleo bih direktno da odem u NBA ligu, Igokeu i Banjaluku smatram za drugu kuću, drugu porodicu, ali sam u karijeri uvek išao stepenik po stepenik. Prepustiću to sudbini, da ona odluči kako će se sve na kraju završiti“, govorio je Ilić.
Sudbina kaže, bar kako navodi Glas Srpske, da će Ilić doći u Beograd i postati član Crvene zvezde.
„Ugovor još nije potpisan, ali verujem da će biti uskoro. Kad god se javi neki klub sa ponudom, Zvezda reaguje i ponudi više. Dalibor ne bi imao ništa protiv da pređe među crveno-bele. Štaviše, raduje se novom izazovu i premijernom nastupu u Evroligi“, rekao nam je izvor blizak reprezentativcu Srbije.
Da se rastanak Ilića i Igokee primakao, nedavno je za „Glas” potvrdio i šef stručnog štaba Dragan Bajić.
„Dalibor je projekat kluba. Ja sam mu kao trener u poslednje dve sezone ukazao maksimalno poverenje i on ga je opravdao. Igrao je fenomenalno i mislim da je došlo vreme da napravi sledeći korak. Mi finansijski teško možemo da ga zadržimo. Ako ode, nećemo biti srećni jer ostajemo bez bitnog aduta. Međutim, bićemo i ponosni na vreme koje je proveo ovde i na njegov razvoj“, rekao je Bajić.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Srpski biser poslao jasnu poruku Americi, pomenuo je i Jokića /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala