- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija proširila sankcije protiv Londona: Na udaru glavni britanski mediji, odbrambeni kompleks

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaSedište britanske korporacije Bi-Bi-Si u Londonu
Sedište britanske korporacije Bi-Bi-Si u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Rusija je uvela sankcije protiv glavnih urednika niza britanskih medija: „Gardijana“, „Tajmsa“, „Dejli telegrafa“, „Dejli mejla“, „Indipendenta“. Na stop-listi je i Bi-Bi-Si.

Sankcijama su obuhvaćeni i dopisnici i analitičari „Skaj njuz“, „Fajnenšel tajmsa“ i „Dejli telegrafa“. Svima njima je zabranjen ulazak u Rusiju a sankcije su im uvedene zbog raspirivanja rusofobije u britanskom društvu.

Nove mere odnose se na ukupno 49 državljana Britanije - 29 novinara i 20 ljudi zaposlenih u odbrambenom kompleksu, među kojima su, između ostalog, zamenik ministra odbrane Mark Kuin, komandant britanske mornarice Bendžamin Džon Ki, komandant vazudšnih snaga Majkl Vigston i drugi.
Protiv njih su sankcije uvede zbog toga što su učestvovali u donošnju odluka o snandevanju Ukrajine naoružanjem.
Podsetimo, prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, London je na spisak sankcija koje su uvedene Rusiji dodao još 63 fizička i pravna lica, uključujući i niz ruskih medija i novinara zbog izveštavanja o događajima u Ukrajini. Na listi su se, između ostalih, ponovo našli i „RT“ i „Sputnjik“.
Velika Britanija je sredinom aprila proširila sankcioni spisak protiv Rusije, uvrstivši još 206 lica, navedeno je ranije u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade.
Kako je tada saopšteno iz britanskog Ministarstva spoljnih poslova, zabranjen je uvoz ruskog gvožđa i čelika, ali i izvoz kvantnih tehnologija i naprednih materijala.
Vestminsterska palata i most u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
RUSIJA
Rusija zabranila ulazak u zemlju za 154 člana britanskog Doma lordova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala