- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija zabranila ulazak u zemlju za 154 člana britanskog Doma lordova

© Sputnik / Aleks Maknoton / Uđi u bazu fotografijaVestminsterska palata i most u Londonu
Vestminsterska palata i most u Londonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2022
Pratite nas
Moskva je, kao odgovor na odluku Londona da na spisak sankcija stavi skoro sve članove Saveta Federacije Rusije, zabranila ulazak u zemlju za 154 poslanika Gornjeg doma britanskog parlamenta - Doma lordova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Lica, kojima je zabranjen ulazak u našu zemlju, direktno su doprinela antiruskim sankcijama Londona. Cilj tih sankcija je stvaranje uslova za političku izolaciju Rusije i uništavanje njene ekonomije. Oni su koristili svoj autoritet za nametanje antiruske histerije u Velikoj Britaniji, prepuštajući se rusofobičnom političkom kursu vlade britanskih konzervativaca“, navodi se u dokumentu Ministarstva spoljnih poslova Rusije i ističe da će se nastaviti rad na proširivanju sankcionog spiska.

Podsetimo, prema saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, London je na spisak sankcija koje su uvedene Rusiji dodao još 63 fizička i pravna lica, uključujući i niz ruskih medija i novinara zbog izveštavanja o događajima u Ukrajini. Na listi su se, između ostalih, ponovo našli i „RT“ i „Sputnjik“.
Velika Britanija je sredinom aprila proširila sankcioni spisak protiv Rusije, uvrstivši još 206 lica, navedeno je ranije u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade. Kako je tada saopšteno iz britanskog Ministarstva spoljnih poslova, zabranjen je uvoz ruskog gvožđa i čelika, ali i izvoz kvantnih tehnologija i naprednih materijala.
Kao odgovor na rusku specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, zapadne zemlje počele su da uvode nove antiruske sankcije. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov primetio je da su to veoma ozbiljna ograničenja, ali se Rusija za njih unapred pripremala. Sa svoje strane, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da su strane kompanije koje odbijaju da posluju sa Rusijom to učinile pod ogromnim pritiskom, ali da će Rusija rešiti sve probleme sa ekonomijom koje joj Zapad stvara.
Pogled na Moskvu  - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
RUSIJA
Ambasadorka Velike Britanije je pozvana u MIP Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala