- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Admiral Kuznjecov“ vraća se u borbeni sastav ruske flote početkom 2024. godine

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaRuski nosač aviona "Admiral Kuznjecov"
Ruski nosač aviona Admiral Kuznjecov - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2022
Pratite nas
Nosač aviona „Admiral Kuznjecov“ vratiće se u borbeni sastav ruske flote u prvom kvartalu 2024. godine, nakon remonta i modernizacije, rekao je generalni direktor Ujedinjene brodarske korporacije Aleksej Rahmanov.
„Rokovi za završetak remonta i modernizacije nosača aviona 'Admiral Kuznjecov' nakon pristajanja biće pomereni za nekoliko meseci. Nosač aviona će biti predat Vojnoj mornarici Rusije u prvom kvartalu 2024. godine“, rekao je Rahmanov.
Prvobitno je bilo planirano da brod bude predat ruskoj floti na korišćenje krajem 2023. godine. Nosač aviona se sada nalazi u pristaništu u 35. brodogradilištu u Murmansku.
Rahmanov je ranije rekao da je prilikom potpisivanja ugovora o obnovi i modernizaciji, kao i utvrđivanje potrebnog obima posla navedeno da samo jedan gasni turbinski motor od četiri može biti remontovan. Kasnije je utvrđeno da su popravke neophodne za sva četiri motora, što znači još 10 do 11 meseci rada.
U oktobru 2018. godine prilikom porinuća „Admirala Kuznjecova“ dogodila se havarija: plutajuće pristanište PD-50, u kojem se nalazio brod, naglo je potonulo, zbog čega je na nosač aviona pala dizalica i oštetila deo njegove palube.
„Admiral Kuznjevov“ je zatim prenet u brodogradilište u Murmansku, gde je na palubi izbio požar. Dva čoveka su poginula, a više od desetoro je bilo povređeno. Pored toga, Ujedinjena brodarska korporacija je morala i da raskine ugovor sa kompanijom koja je gradila novi suvi dok u fabrici u Murmansku.
Avioni Su-33 na palubi teškog nosača aviona Admiral Kuznjecov tokom prolaska avio-grupe Severne flote kroz Lamanš - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
RUSIJA
Jedini nosač aviona Ratne mornarice Rusije „Admiral Kuznjecov“ se nalazi na remontu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala