- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Jedini nosač aviona Ratne mornarice Rusije „Admiral Kuznjecov“ se nalazi na remontu

© Saйt Dover-Marina.com / Uđi u bazu fotografijaAvioni Su-33 na palubi teškog nosača aviona "Admiral Kuznjecov" tokom prolaska avio-grupe Severne flote kroz Lamanš
Avioni Su-33 na palubi teškog nosača aviona Admiral Kuznjecov tokom prolaska avio-grupe Severne flote kroz Lamanš - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2022
Pratite nas
Jedini nosač aviona u Ratnoj mornarici Rusije „Admiral Kuznjecov“ se nalazi u pristaništu u 35. gradilišta u Severomorsku kako bi se modernizovao i remontovao, saopštio je generalni direktor Ujedinjenog brodarskog preduzeća (OSK) Aleksej Rahmanov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Remont je bio planiran za 14-15. maj. Međutim, duvao je jak vetar do 17 metara u sekundi i odlučili su da odlože akciju dok se vreme ne smiri“, pojasnio je on.
Ranije je Rahmanov izjavio da je prilikom potpisivanja ugovora o obnovi i modernizaciji, kao i utvrđivanje potrebnog obima posla navedeno da samo jedan gasni turbinski motor od četiri može biti remontovan. Kasnije je utvrđeno da su popravke neophodne za sva četiri motora, što znači još 10-11 meseci rada.
On je naveo da ako se ne otkriju drugi nedostaci, brod će biti predat mornarici 2023.godine kako je planirano.
Podsetimo, 2018. godine se dogodila nesreća prilikom spuštanja „Admirala Kuznjecova“ u vodu. Plutajući dok PD-50, na kojem se nalazio brod, upao je u vodu, a zatim je dizalica pala na nosač aviona i oštetila deo njegove palube.

Zatim je brod premešten u 35. brodogradilište gde je izbio požar u kome je poginulo dvoje ljudi, a više od deset je ranjeno. Pored toga, OSK je morala i da raskine ugovor sa kompanijom koja je gradila novi suvi dok u fabrici u Murmansku.
Teška krstarica nosač-aviona „Admiral Kuznjecov“ i helikopter Ka-29 Oružanih snaga Rusije na Sredozemnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Rusiji potrebna tri nosača aviona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala