- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tadić se setio Bardovih reči: „To ne sme da se dešava“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICDušan Tadić i Aleksandar Mitrović
Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2022
Pratite nas
Dušan Tadić, kapiten fudbalera Srbije, bio je razočaran zbog remija sa Slovenijom u Ljubljani u četvrtom kolu Lige nacija - 2:2. Orlovi su dominirali, imali dva gola prednosti, a onda se još jednom pokazalo da je 2:0 najopasniji rezultat u fudbalu, što je nepisano pravilo o kojem je konstantno pričao legendarni Bard Milan Živadinović.
Prosuli su Orlovi za svega pet minuta drugog poluvremena sve što su strljivo gradili u prvom delu susreta u Stožicama.
Savršena igra krunisana sa dva gola, od kojih je drugi pravo remek-delo u izvedbi dvojice majstora fudbala Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića.
Ali, fudbal je demonstrirao još jednom sva svoja lica i svu svoju surovost. Piksijevi učinenici dozvolili su pad koncentracije u periodu od 48. do 53. minuta što je domaćin kaznio i stigao do izjednačenja.
„Dominirali smo u prvom poluvuremenu, pogotovo. Mislim da smo svi uživali. I eto, ti minuti na startu drugog poluvremena. Ne sme to da nam se dešava. Moramo da budemo pametni, jer kako kažu 2:0 je najopasniji rezultat“, poručio je as Ajaksa.
Srbija je druga u Grupi B4 Lige nacija iza Norveške koja ima deset bodova, dok Tadić i drugovi imaju tri manje.
„Bilo je dosta pozitivnih stvari, treba na njih da se fokusiramo. Mi uvek želimo više, želimo da se usavršavamo. Naravno, treba da vidimo i loše stvari i da ih korigujemo, ali treba da gledamo i dobre stvari“, zaključio je kapiten Orlova Dušan Tadić.
Inače, Bard Živa koji je preminuo u prošle godine, ostao je upamćen po brojnim izjavama, ali je svakako najpoznatija ona da je 2:0 najopasniji rezultat.
Milan Živadinović, bivši trener Crvene zvezde i brojinih klubova, zapravo je to izgovorio davne 1994. godine za vreme Mundijala. Španci su vodili 2:0 protiv Južne Koreje, a meč je završen 2:2, posle čega je njegova izjava postala kultna.
Srbija - Slovenija - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Srbija se uspavala u svojoj briljantnosti – Slovenci tukli i izvukli bod!
Stadion Stožice - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2022
SPORT
Srbi kao domaći u Ljubljani – „Bože pravde“ odjekivalo Stožicama /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala