- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šime je malo pobrkao lončiće

© REUTERS / Christian HartmannŠime Vrsaljko sa zastavom Hrvatske proslavlja pobedu nad Engleskom i plasman u finale
Šime Vrsaljko sa zastavom Hrvatske proslavlja pobedu nad Engleskom i plasman u finale - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Desni bek Hrvatske Šime Vrsaljko poručio je posle pobede u Ligi nacija u Kopenhagenu na stadionu Parken (1:0) da Danska ne može da se meri sa "kockastima"!?
Činjenice pak govore drugačije. No, krenimo redom. Svaka čast Hrvatima što su vicešampioni sveta iz Rusije 2018, ali na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu ispali su već u osmini finala od Španije u triler meču koji je okončan posle produžetaka rezultatom 5:3.
Hrvati nisu došli među osam na Starom kontinentu, dok su Danci pali u polufinalu, takođe posle produžetaka i to iz krajnje spornog penala za Engleze koji je realizovao Hari Kejn.
Danci su u prvom poluvremenu meča trećeg kola Lige nacija imali čak osam udaraca ka golu Hrvata, poništena su im i dva gola zbog faula i ofsajda, dok su Hrvati „na mišiće“ uspeli da slave pogotkom Marija Pašalića iz 70. minuta.
„Oni su dobri, ali ne mogu da se porede sa nama. Mislim da smo bolja reprezentacija i kvalitetnija. Imali smo bolje šansi nego oni. U prvom poluvremenu su imali veći posed, ali njihove šanse nisu bile ozbiljne“, rekao je Šime i ostao živ.
Vrsaljko se posle godinu dana pauze vratio u nacionalni tim. Nije ga bilo od pomenutog Evropskog prvenstva, ali je sada ponovo u timu Zlatka Dalića.
„Kao da sam opet kod kuće. Svi koji me poznaju znaju šta za mene znači reprezentacija i kakva atmosfera tu vlada. Presrećan sam, to iskreno kažem iz srca, ovo je moj drugi dom", konstatovao je defanzivac Atletiko Madrida.
Ne ide u prilog rečima Šimea Vrsaljka ni činjenica da je Danska 11. na FIFA rang-listi, dok su Hrvati 16. na svetu.
Naravno, sam plasman nije ključno merilo za kvalitet tima, ali rezultati Danske i njihova dominacija u poslednje vreme ukazuju da je Šime malo pobrkao lončiće.
Danska je prva selekcija koja se plasirala u Katar. Nedavno su Danci u prijateljskom meču demonstrirali kvalitet protiv Srbije koju su savladali 3:0, i bio je to ujedno i prvi poraz Orlova pod selektorskom palicom Dragana Stojkovića Piksija.
Šmajhel, Eriksen, Poulsen i ostali asovi pokazali su neverovatan kvalitet koji je potvrđen rezultatima u kontinuitetu, pa samim tim izjava Vrsaljka definitivno nije na mestu, kako Danci ne mogu da se porede sa Hrvatima.
Danska je uprkos porazu od „kockastih“ i dalje prva u Grupi A, dok su Šime i ekipa tek posle tri kola uspeli da zabeleže prve bodove, pa bi Vrsaljko idući put kad bude davao izjave trebalo bolje da bira reči.
Velika Albanija - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SPORT
Provokacija iz Tirane – zastava Velike Albanije i „obećanje“ /foto/
Dragan Stojković Piksi – selektor fudbalske reprezentacija Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
SPORT
Hrvat i Nemac kritikuju sistem – Piksi ima pametnija posla
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala