- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Rama: Otvoreni Balkan i Berlinski proces su komplementarni

© Sputnik / Lola Đorđević Edija Rame gestikulira rukama
 Edija Rame gestikulira rukama - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Berlinski proces i Otvoreni Balkan nisu dve konkurentske inicijative, već su komplementarne, izjavio je premijer Albanije Edi Rama.
Rama je ocenio da je Berlinski proces, koji će se nastaviti dolaskom Olafa Šolca na mesto nemačkog kancelara, inicijativa na principijelnom nivou za postavljanje prekretnica i ciljeva u vezi sa zemljama balkanskog regiona, dok je Otvoreni Balkan njena jedinica za sprovođenje, koja sporazume čini opipljivim za ljude, navodi „Kljan Kosova“.
On je naveo da je nastavak Berlinskog procesa dobra vest jer je to, kako je rekao, linija ponašanja zemalja Zapadnog Balkana i prostor gde se postavljaju prekretnice, konkretni ciljevi i podsticaji za konkretan rad u okviru Otvorenog Balkana, prenosi Kosovo onlajn.
„Dakle, Berlinski proces i Otvoreni Balkan ne samo da nisu dve suprotstavljene inicijative, nisu čak ni dve konkurentske inicijative, već dve komplementarne inicijative od kojih je jedna na principijelnom, a druga na konkretnom nivou“, rekao je Rama u intervjuu za TVSH u Solunu, gde je učestvovao na Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.
Otvoreni Balkan - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
REGION
Otvoreni Balkan se neumoljivo širi - i jedini funkcioniše u regionu
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala