Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Ekonomski udar na Srbe“: Obijene dve prodavnice u Velikoj Hoči

Velika Hoča - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Dve prodavnice u vlasništvu Srba u Velikoj Hoči, na Kosovu i Metohiji, obijene su u noći između petka i subote i ukradene su kase sa novcem i gotovo sva vrednija roba.
Vlasnici prodavnica su Miroslav Lukića i Bojan Pavlovića, a slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj.
Ovim povodom oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja je ocenila da je nesumnjivo reč o još jednom ekonomskom udaru na Srbe koji žive u toj enklavi u Metohiji i koji se u veoma teškim uslovima trude da prežive, jer su im ove prodavnice bile značajan izvor prihoda. Zbog toga im je na ovaj način ugrožena i egzistencija.
„Ovaj slučaj ne sme ostati samo crtica u izveštaju lokalne policije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju insistira da se počinioci ovog nedela kazne i adekvatno sankcionišu, jer samo tako ovakva dela mogu biti sprečena u budućnosti“, ističe se u saopštenju.
Iz Kancelarije navode da su Srbi i njihova imovina na Kosovu i Metohiji učestalo mete kriminalaca i ekstremista u pokrajini upravo jer ne postoji politička volja u Prištini da se takvom delovanju stane na put, već se takve akcije podstiču neodgovornim i zapaljivim izjavama albanskih političara.
Srpske trupe i oklopna vozila na putu između sela Raška i punkta Jarinje na administrativnoj liniji  - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
SRBIJA
Raseljenima iz Suve Reke zabranjeno da prisustvuju manastirskoj slavi
Poslanik Srpske liste Igor Simić - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2022
SRBIJA
Simić: Ako Priština krene da hapsi Srbe, branićemo se svim demokratskim i nedemokratskim sredstvima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala