- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik čestitao Putinu Dan Rusije

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Rusije Vladimir Putin u Kremlju
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Rusije Vladimir Putin u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i bratskom narodu Ruske Federacije 12. juni - Dan Rusije i poručio da su neraskidive veze dva naroda bez obzira na sve današnje izazove.
Dodik je izrazio uverenje da će se tradicionalno prijateljski odnosi, koje odlikuje otvorenost i strateško partnerstvo, uspešno razvijati i u budućnosti u obostranom interesu.
On je iskazao iskrene želje za dalji prosperitet Rusije i njen napredak na svim poljima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

„Ruski i srpski narod povezuju tradicionalno prijateljstvo, duboke kulturne i duhovne veze. Uveren sam u nastavak naše saradnje i dobrih odnosa na dobrobit ruskog i srpskog naroda“, istakao je srpski član Predsedništva, uputivši predsedniku Ruske Federacije izraze dubokog poštovanja, prenosi RTRS.

Nacionalni dan Rusije obeležava se 12. juna u sećanje kada je na taj dan 1990. godine prvi Kongres narodnih poslanika prihvatio Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije, u kojoj je proglašeno prvenstvo Ustava Rusije i njegovih zakona.
Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2022
SRBIJA
Obeležen Dan Rusije u ambasadi u Beogradu — Bocan-Harčenko: Lavrov je svim srcem želeo da dođe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala