Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Čudo neviđeno od dokumenta: Zapadni špijuni zabacuju udicu — okreću Srbiju protiv Rusije

CC0 / Unsplash / Špijun
Špijun - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2022
Pratite nas
Svakakvih smo se Zapadnih dokumenata o Srbiji i njenoj političkoj budućnosti nagledali. „Dobronamerne“ analize i preporuke tokom godina i decenija pisali su svi, od Pentagona, preko Bele kuće do Londona, Berlina i Brisela. Ali, protekle nedelje dobili smo i „čudo neviđeno“ od papira.
U javnost je procurio tajni dokument (!?) više evropskih obaveštajnih službi sastavljen, navodno, za potrebe EU, u kome se predviđaju potezi srpske vlasti, opozicije, pa i patrijarha SPC.
U najkraćem, kako predviđa tajni dokument, Vučić će kupovati vreme i malim koracima okretati Srbiju od Rusije ka Zapadu, u tome će mu pomagati patrijarh Porfirije, desničarske stranke ali i Dragan Đilas koji je opozicioni „trojanski konj“ i u stvari radi za vlast.

Špijunska paškvila

Ali, nećemo upasti u zamku u koju je već uskočio dobar deo srpske javnosti i nećemo se baviti samom nebuloznom sadržinom te propagandističke paškvile.
Naša tema je upravo ta deformacija da se jedan obaveštajni, dakle špijunski pamflet, koji lansiraju strane službe, uopšte uzima kao relevantan i da se o njemu izjašnjavaju analitičari, lideri stranaka, zvaničnici, novinari.
Znači, u Srbiju je zabačena udica u vidu provizornog, nedokumentovanog, nedotupavnog potkazivačkog izveštaja koji su sastavili inostrani agenti, verovatno na osnovu svedočenja domaćih „saradnika“, doušnika, žbirova, i svi bi trebalo na tu udicu da se ulovimo i da poverujemo da je upravo to što pišu obaveštajci — neminovna budućnost Srbije.
Nešto što je u svakoj pravnoj i suverenoj zemlji krivično delo —inostrano obaveštajno delovanje protiv suštinskih interesa države — Zapadni mediji nam ovde besprizorno poturaju kao validan papir koji bi još trebalo da razmatramo, analiziramo, da o njemu promišljamo i donosimo zaključke.

Tabloidno đubre

U tom ispraznom „vizionarskom“ papiru koji se naziva i „interni dokument“ nema nijedna činjenica, depeša, poput recimo objavljenih dokumenata Vikiliksa.
U tom izveštaju koji najviše liči na petparačko tabloidno đubre, nema nikakvih dokaza, potkrepljenih navoda, osnovano utemeljenih zaključaka.
To je jedno bezumno blebetanje u maniru Ilije Čvorovića i ostalih balkanskih i belosvetskih špijuna i to kad uđu u fazu totalne ideološke zaslepljenosti tokom koje im se u gotovo paranoičnim napadima priviđaju razni neprijatelji i nameću potpuno iskrivljeni zaključci.
Zamislimo na trenutak potpuno nemoguću situaciju: kako bi reagovali isti zapadni mediji i evroatlantski analitičari u Srbiji kada bi se objavio neki tajni izveštaj ruskih obaveštajaca u Srbiji.
Zamislimo samo, daleko bilo, tu salvu napada i tu antirusku histeriju kada bi se pojavio odnekle takav „ključni dokaz“ da u Srbiji vršljaju „Putinovi KGB agenti“ i da u staljinističkom maniru pišu nekakve izveštaje o budućim državnim potezima.
Naravno, sve je to teško i zamisliti, a kamoli da se realizuje. Potpuno je nemoguće.
Ali, ako su u pitanju obaveštajci i agenti evropskih zemalja, oni su, vidimo, za dobar deo prozapadne javnosti, dobrodošli. Na „evropskom putu“, očigledno, prihvatljiv je i preporučljiv doušnički i udbaški rad kao i delovanje raznoraznih službi po totalitarnim modelima.
Ostalo je još da u ime „svetlog cilja“, kao što je uvođenje sankcija Rusiji, i totalnog upadanja u kandže Zapada, dopustimo i da nam kožni šinjeli zakucaju na vrata.
Prevara - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
SRBIJA
Da se smrzneš: Nova velika ponuda Zapada isporučena Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala