Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Da se smrzneš: Nova velika ponuda Zapada isporučena Srbiji

© Depositphotos.com / Igor StevanovicPrevara
Prevara - Sputnik Srbija, 1920, 28.05.2022
Pratite nas
Evroatlantski ekstremisti u Srbiji koji svakodnevno zagovaraju uvođenje sankcija Rusiji potpuno su izokrenuli argumente i doveli ih do apsurda. Više čak ne zastupaju teoriju da nas konačno okretanje Zapadu vodi u svetlu budućnost, pošto u nju apsolutno niko i ne veruje. Pa ni oni.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dok velike nestašice prazne rafove širom Evrope, Nemačka preporučuje proređeno tuširanje i kupovinu zaliha krompira, a Francuska uvodi tačkice i bonove za hranu, antiruskim snagama u Srbiji izbijeni su potpuno aduti da nas u slučaju ubrzanja puta ka EU čeka i ekonomsko blagostanje.
Umesto dugogodišnje mantre da je dovoljno da uvedemo sankcije Rusiji i priznamo nezavisno Kosovo, pa da rešimo sve ekonomske nedaće, okrenemo se budućnosti i razvoju, evrofanatici su okrenuli ploču.
Paradoks je da sada oni ponavljaju novi refren da je kažnjavanje Rusije pitanje vrednosti, a da bi delovali ubedljivije, svakodnevno ističu da u stvari oni brane srpske interese.
Tobože, Rusija nas spolja ucenjuje za cenu gasa, a oni, veliki Srbi, sada bi da se iznutra suprotstave tim „stranim ultimatumima“ i da sačuvaju suverenost u odlučivanju.

Pragmatična ponuda – da se smrznemo

Jedan „istaknuti“ akademik ove nedelje čak je predložio da Srbi dobrovoljno izaberu smrzavanje ove zime jer je od toga važnije da država uvede sankcije Rusiji i da se pridruži Zapadnom svetu.
Znači, oni koji godinama traže da Srbija ispuni sve, pa i najbizarnije zahteve i ucene Zapada da bismo živeli kao „normalan svet“, sada „hrabro“ i glasno zapovedaju državnim vlastima da hitno okrene leđa Putinu i Rusiji da bismo „živeli nenormalno“ ali sačuvali – „prosrpsku poziciju“.
Sada, po njima, nije samo odbrana srpskog interesa da se odreknemo Kosova i Republike Srpske već i da dobrovoljno izaberemo da ostanemo bez gasa, da nam bojleri budu prazni, da investitori pobegnu jer nemaju energetsku stabilnost, a da zimu dočekamo sa ledenim radijatorima.
Ideja, dakle, nije više ni prividno racionalna, lukrativna i oslobođena mitomanskog guslanja, da ćemo odricanjem od Kosova i sankcijama Rusiji, bar dobiti ekonomsku izvesnost, kredite, donacije, Zapadne privilegije.
Sada je predlog da odustanemo od sopstvene države i istorijskih saveznika, a da zauzvrat dobijemo ekonomski kolaps, redove za zejtin i brašno, nestašice i cvokotanje ispod debelog jorgana.
Umesto obećane budućnosti, nude nam povratak u devedesete.

Samo da gasa ne bude...

Zato su mnogi zapadofili ovih dana podgrevali spekulacije da se Aleksandar Vučić i Vladimir Putin uopšte neće čuti i navijali su za totalni fijasko gasnog aranžmana između Srbije i Rusije.
Zato su ovih dana, mnogi domaći Natoljubi koji su se davno odrekli temeljnih nacionalnih interesa, ponavljali poruku da Srbija mora da odbaci „rusku ucenu“ po cenu da nam više ne dođe ni kubih gasa iz te zemlje.
Jedini je problem što ta njihova nova „vekikosrpska jednačina“ ima veliku rupu i nedostatak:
Srbiju ne ucenjuje Rusija.
Srbiji ne traži Rusija da se odrekne 16 odsto teritorije.
Srbima ne traže Rusi da ukinu sopstveno postojanje u Republici Srpskoj.
Sve to traži Zapad uz novu velikodušnu ponudu – da se smrznemo!
Aplauz — ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2022
SRBIJA
Imamo pobednika: Jakša Šćekić obelodanio čvrste dokaze da Rusija više pritiska Srbiju od Zapada
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala