Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić i Šolc u Solunu gosti Micotakisa

© Sputnik / Lola ĐorđevićSastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je večeras u Solun gde prisustvuje radnoj večeri na Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, zajedno sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom koji je u Grčku doputovao iz Beograda.
Pored Vučića, radnoj večeri koju predsednik Vlade Grčke Kirjakos Micotakis priređuje za šefove država i vlada prisustvuje i ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, kao i predsednik Saveta Evrope Šarl Mišel.
Predsednik je fotografije susreta objavio na zvaničnom instagram nalogu „budućnostsrbijeav“.
„Dan pun obaveza i važnih susreta završavamo u Solunu, na radnoj večeri koju je organizovao dragi prijatelj Kirjakos Micotakis“, poručio je Vučić, prenosi Tanjug.
„U manje formalnoj atmosferi, razmotrili smo mnogo važnih tema, ali i razgovarali o prilikama koje se otvaraju kada je u pitanju naš region i koje možemo da iskoristimo zajedničkim snagama na dobrobit svih naših građana“, dodao je predsednik Srbije.
Gosti Micotakisa su lideri balkanskih zemalja – Crne Gore, Albanije i BiH, Milo Đukanović, Edi Rama i Šefik Džaferović, predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani, a tu je i slovenački predsednik Borut Pahor.
Na večeri su i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski, predsednica Moldavije Maja Sandu, zamenik šefa turske diplomatije Faruh Kajmakči i generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu.
Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog kancelara Olafa Šolca - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2022
SRBIJA
„Ako mislite da nam pretite“: Vučić odgovorio na zahtev za priznanje KiM, Šolc tražio sankcije Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala